10 Ιουνίου 2019

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 10.6.2019

Εκλογές κατακαλόκαιρο, στις 7 Ιουλίου, ζήτησε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός από τον ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλο. Χαλάνε ... τα μπάνια του λαού αλλά και του ... Αλέξη Τσίπρα! Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα "Νέα".

Το ρεπορτάζ, για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών:

Ο διάλογος του Αλ. Τσίπρα με τον Πρ. Παυλόπουλο 
(όπως τον μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ):

«Από την ημέρα των ευρωπαϊκών εκλογών διαμορφώθηκε μια συνθήκη παρατεταμένης προεκλογικής περίπου 4 μηνών, πράγμα το οποίο έχω την ευθύνη να θεωρήσω ότι μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την ομαλή πορεία της εθνικής οικονομίας. Δεδομένου δε, ότι έχουμε μπει σε ένα ενάρετο κύκλο, δεν πρέπει επ’ ουδενί να διαταραχθεί, διότι αυτό θα σήμαινε πως οι θυσίες και οι κόποι του ελληνικού λαού θα διακινδύνευαν», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και πρόσθεσε: «Με βάση αυτά τα δεδομένα και έχοντας πλήρη την αίσθηση αυτής της ευθύνης, σας ζητώ όπως διαλυθεί η Βουλή και προκηρυχθούν εθνικές εκλογές, όπως προβλέπει το Σύνταγμα - και την ανανέωση της λαϊκής εντολής».

«Κύριε πρωθυπουργέ, αποδέχομαι την πρόταση της κυβέρνησης σύμφωνα με το άρθρο 41 παράγραφος 2 του Συντάγματος, όπως έχει παγίως ερμηνευθεί και εφαρμοστεί σύμφωνα με την κοινοβουλευτική μας παράδοση και την αντίστοιχη πρακτική» του απάντησε ο κ. Παυλόπουλος.

Η αντίδραση της ΝΔ: 

«Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις 26 Μαΐου ανάγκασε τον κ. Τσίπρα να προκηρύξει εθνικές εκλογές. Στις 7 Ιουλίου, και πάλι με την ψήφο του, θα ολοκληρώσει την πολιτική αλλαγή που τόσο χρειάζεται η χώρα, για να έρθει επιτέλους η ανάπτυξη και η ευημερία σε όλους τους Έλληνες» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ για την προκήρυξη εθνικών εκλογών.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου