20 Ιουνίου 2019

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 20.6.2019

Πάρτι Ερντογάν στη ΝΑ Μεσόγειο, παρά τον "πάγο" από την Ευρώπη που απειλεί με μέτρα και κυρώσεις την Τουρκία εάν δεν τερματίσει άμεσα τις παράνομες ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ.
Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού στο Έθνος.

Και ένα ακόμη σκίτσο, του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή", σχετικό με την Τουρκική προκλητικότητα και προς την Ευρώπη: 


Σήμερα, στη σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες:

Η Ε.Ε. των «28» θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου, σύμφωνα με το σχέδιο συμπερασμάτων, και καλωσορίζει την πρόσκληση του Συμβουλίου Γενικών υποθέσεων προς την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) να υποβάλουν χωρίς καθυστέρηση επιλογές για κατάλληλα μέτρα
 εάν δεν τερματιστούν άμεσα οι παράνομες ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, το σχέδιο συμπερασμάτων, οι «28» της Ε.Ε. αναφέρουν τα εξής: «Όσον αφορά τις συνεχιζόμενες παράνομες δραστηριότητες γεωτρήσεων στην Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ε.Ε. θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, όπως περιγράφεται στα συμπεράσματα του Συμβουλίου της 18ης Ιουνίου 2019, και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί κατάλληλα και με πλήρη αλληλεγγύη προς την Κύπρο. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλωσορίζει την πρόσκληση προς την Κομισιόν και την ΕΥΕΔ να υποβάλουν χωρίς καθυστέρηση επιλογές για κατάλληλα μέτρα».

Σχετική ανάρτηση:
Το κείμενο των συμπερασμάτων των 28 της ΕΕ κατά της Τουρκίας (
18.06.2019)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου