23 Ιουνίου 2019

Να αποσύρει η ΝΔ την υποψηφιότητα της Τώνιας Μοροπούλου

Δύο μέτρα και δύο σταθμά δεν μπορεί να ισχύουν για κανένα κόμμα. Όταν η Νέα Δημοκρατία παραμονές ευρωεκλογών απαιτούσε την Απόσυρση της Μυρσίνης Λοΐζου μετά τις αποκαλύψεις ότι εισέπραττε επί πέντε και πλέον έτη τη σύνταξη της θανούσης μητέρας της, δεν μπορεί να μην απαιτήσει το ίδιο και από την υποψήφια βουλευτή της, Τώνια Μοροπούλου, που όπως αποκαλύφθηκε σε δημοσίευμα του "Documento" έπαιρνε, ως άγαμη θυγατέρα, τη σύνταξη του θανόντος πατέρα της, κάτι που και η ίδια ουσιαστικά παραδέχεται με ανάρτησή της στο facebook.

Συγκεκριμένα, σε απάντησή της μέσω Facebook, η κυρία Μοροπούλου, προσπαθεί να δικαιολογήσει ότι εισέπραττε νόμιμα τη σύνταξη του πατέρα της, από το έτος του θανάτου του το 1977. Ωστόσο, αν και η νομοθεσία άλλαξε ξαφνικά το 2010, «ουδέποτε μέχρι το 2017 ο ασφαλιστικός μου φορέας δεν με είχε ενημερώσει για αυτό» αναφέρει.

Τώνια Μοροπούλου - Υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου με τη ΝΔ
22 ώρες πριν
Για το θέμα της συντάξεως του αποβιώσαντος το έτος 1977 πατρός μου Ιωάννη Μορόπουλου, δηλώνω ότι δεν έχω κάνει καμία παράνομη ενέργεια.
Προς ενημέρωση όλων για την υπόθεση αυτή έχουν συμβεί τα κάτωθι:
Εισέπραττα δυνάμει συγκεκριμένης νομοθεσίας την σύνταξη του πάτερα μου. Η νομοθεσία αίφνης άλλαξε το 2010. Ωστόσο ουδέποτε μέχρι το 2017 ο ασφαλιστικός μου φορέας δεν με είχε ενημερώσει για αυτό. Με την δικαιολογημένη εμπιστοσύνη του διοικούμενου, ουδέποτε αμφισβήτησα το ποσό τ...
Δείτε περισσότερα
«Με την δικαιολογημένη εμπιστοσύνη του διοικούμενου, ουδέποτε αμφισβήτησα το ποσό της συντάξεως που μου πιστωνόταν, θεωρώντας ότι αφού το καταβάλει ο ασφαλιστικός φορέας, αυτονοήτως είναι και νόμιμη η καταβολή», διευκρινίζει, προσθέτοντας ότι διαπίστωσε την αλλαγή της νομοθεσίας το 2017.

Η κυρία Μοροπούλου τονίζει ότι όταν ενημερώθηκε για την οφειλή της «ουδέποτε αμφισβήτησα την υποχρέωση μου να επιστραφούν τα ποσά τα οποία όμως πραγματικά οφείλω. Ωστόσο το πραγματικό ποσό μονό μια δικαστική απόφαση μπορεί να διαγνώσει και στην όποια δικαστική απόφαση οφείλουν να συμμορφωθούν τόσο εγώ όσο και ο ασφαλιστικός μου φορέας». Γι’ αυτό προσέφυγε στη Διοικητική Δικαιοσύνη, προκειμένου να διαγνωστεί το ακριβές ποσό της οφειλής, για να το καταβάλλει άμεσα. Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 2.12.2019.

«Με την συνδρομή της Διοικητικής Δικαιοσύνης, θα προσδιοριστεί αυτό το οποίο αποτελεί την νόμιμη οφειλή μου ώστε να προχωρήσω στην καταβολή του», σημειώνει η κυρία Μοροπούλου.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το ποσό που απαιτεί το δημόσιο από την 
καθηγήτρια του ΕΜΠ και υποψήφια βουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας υπερβαίνει τα 70.000 ευρώ

Takis Ant για το afirimeno.com

Πηγές: Με στοιχεία από facebook.com

1 σχόλιο:

  1. Λίγες ώρες μετά την αναρτησή μας, η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Τώνια Μοροπούλου με επιστολή της προς τον πρόεδρο της ΝΔ γνωστοποίει την απόφασή της να μην είναι υποψήφια του κόμματος μετά τις αποκαλύψεις για τη σύνταξη άγαμης θυγατέρος που λάμβανε. Στην επιστολή της μεταξύ άλλων αναφέρει: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να χρησιμοποιήσει αυτή την υπόθεση για να βλάψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πορεία του προς τις εθνικές εκλογές. Για αυτό ενημέρωσα τη Νέα Δημοκρατία ότι αποσύρω την υποψηφιότητά μου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή