25 Ιουνίου 2019

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 25.6.2019

Ματαιώνεται, το αρχικά προγραμματισμένο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, καθώς οι εκπρόσωποι των κομμάτων στη διακομματική επιτροπή απέτυχαν τελικά να καταλήξουν σε κοινά αποδεκτή ημερομηνία. Όμως ο παππούς, στο σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή", βρήκε τη λύση με το ...ζάπινγκ!

Το ιστορικό του «ναυαγίου» του ντιμπέιτ 
από την kathimerini.gr στη συνέχεια: 

Τα κόμματα είχαν καταλήξει από την περασμένη εβδομάδα στην ημερομηνία της 1ης Ιουλίου, παρά το γεγονός πως υπήρξαν διαφορές κυρίως ως προς τους κανόνες διεξαγωγής. Οι αποστάσεις, πάντως, που υπήρχαν μέχρι την τελική συμφωνία ήταν αμελητέες και πιθανότατα θα γεφυρώνονταν, ώσπου προέκυψε το θέμα της έκτακτης Συνόδου Κορυφής. 
Ο πρωθυπουργός την περασμένη Παρασκευή, 21 Ιουνίου, έθεσε για πρώτη φορά δημοσίως από τις Βρυξέλλες το θέμα της διεξαγωγής του ντιμπέιτ, λέγοντας πως η έκτακτη Σύνοδος της 30ής Ιουνίου, που είναι άγνωστο πόσο θα κρατήσει, τίναζε στον αέρα την τηλεμαχία. Οι συνεννοήσεις μεταξύ των κομμάτων πήραν αμέσως φωτιά. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε ως εναλλακτική ημερομηνία την 27η Ιουνίου ή την 2α Ιουλίου με τη Ν.Δ. να συμφωνεί για τις 27 Ιουνίου. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, για δεύτερη φορά έβαζε αστερίσκους, όταν αιφνιδιαστικά μέσω της εκπροσώπου του, κ. Εφης Αχτσιόγλου, επανέφερε το θέμα της διεξαγωγής του ντιμπέιτ μεταξύ των 2 αρχηγών, με τη Ν.Δ. να απαντά άμεσα με βίντεο που έδειχνε τον κ. Τσίπρα να χαρακτηρίζει μη δημοκρατική διαδικασία το ντιμπέιτ χωρίς τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών. 
Η συνέχεια προσέκρουσε πάνω στο ΚΚΕ και στο ΚΙΝΑΛ. Την 27η Ιουνίου δεν την αποδέχθηκε το ΚΚΕ, καθώς είχε προγραμματισμένη συγκέντρωση στην Πάτρα, με τη Ν.Δ. να προτείνει την επομένη 28η, που όμως δεν έγινε δεκτή από το ΚΙΝΑΛ, καθώς υπάρχει προγραμματισμένη περιοδεία της κ. Γεννηματά στη Δυτική Ελλάδα. 
Ετσι φτάσαμε στη χθεσινή συζήτηση, όταν έγινε νέα προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα. 
Η 1η Ιουλίου επανήλθε στο τραπέζι, με τον πρωθυπουργό να λέει πως θα πάει κατευθείαν μετά τη Σύνοδο Κορυφής. Η Ν.Δ. αποδέχθηκε την πρόταση, αλλά όχι το ΚΚΕ, το οποίο έχει κανονισμένη δική του εκδήλωση.
Τούτων δοθέντων, άρχισε ένα blame game για το ποιος ευθύνεται για την ακύρωση της τηλεμαχίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου