26 Ιουνίου 2019

Γιάννης Αντετοκούνμπο, MVP στο NBA

Ιστορία έγραψε τα ξημερώματα της Τρίτης ο Γιάννης Αντετοκούνμπο όταν αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης (MVP) στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου (NBA).

Τα social media τόσο των Μπακς (Milwaukee Bucks) όσο και του NBA έχουν κατακλυστεί από στιγμιότυπα και βίντεο από την βράβευση και συγκινητικά αφιερώματα «στο αγόρι από τα Σεπόλια που έφτασε στην κορυφή».

Milwaukee Bucks✔@Bucks
Just a kid from Sepolia. Who came to Milwaukee. And became the MVP!!
#NBAAwards 6:16 AM - Jun 25, 2019


Ο Έλληνας σούπερ-σταρ, με καταγωγή από τη Νιγηρία, πραγματοποίησε μία εκπληκτική σεζόν με τους Μπακς στην κανονική διάρκεια του NBA. Ο «Greek Freak» κατάφερε τη φετινή σεζόν να έχει 27.7 πόντους, 12.5 ριμπάουντ και 5.9 ασίστ, ενώ η ομάδα του ήταν η κορυφαία στην κανονική διάρκεια του NBA. 


Ενα μοναδικό παράδειγμα μεγάλου αθλητή, αλλά και, πολύ περισσότερο, ενός ξεχωριστού ανθρώπου. Και, φυσικά, μια μοναδική διαφήμιση για τη Ελλάδα. Από τον τουρισμό - έχει συμμετάσχει και σε εκστρατείες προσέλκυσης τουριστών στη χώρα μας - μέχρι την ελληνική μουσική. Ο ίδιος και η οικογένειά του γιόρτασαν τη μεγάλη επιτυχία της ανάδειξής του ως MVP του ΝΒΑ με ελληνική μουσική. Αλλά και για το ελληνικό μπάσκετ. Αλλωστε, είναι παίκτης της εθνικής ομάδας. 

Σε κάθε ευκαιρία ο Γιάννης Αντετοκούμπο προβάλλει κάθε τι το ελληνικό. Στην τελετή βράβευσής του, κατά τη διάρκεια της οποίας γνώρισε την αποθέωση από τους παρευρισκόμενους και συγκίνησε τους πάντες με την ομιλία του, κάποια στιγμή πόζαρε με ανοιχτό το σακάκι του για να φανεί ότι είναι φοδραρισμένο με τον Παρθενώνα! 

Ηellenic Olympic‏ @HellenicOlympic
H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θέλει να συγχαρεί τον εξαιρετικό Γιάννη Αντετοκούνμπο για τον τίτλο του MVP στο NBA! O καταπληκτικός Γιάννης προβάλλει με τον καλύτερο τρόπο την Ελλάδα και μακάρι να είναι στους Ολυμπιακούς του Τόκιο με την Εθνική μπάσκετ #Antetokounmpo #TeamHellas


Ο Greek Freak δεν προσφέρει απλά ένα ξεχωριστό θέαμα στο παρκέ με τα «διαστημικά» του καρφώματα. Είναι μια αστείρευτη πηγή αισιοδοξίας. Και όλα αυτά ενώ παραμένει ταπεινός παρά την αποθέωση που γνωρίζει, την τεράστια δημοσιότητα, τη δόξα και τα χρήματα. Παραμένει το απλό παιδί που κάνει πράξη τη συμβουλή που του είχε δώσει ο πατέρας του: «Να θέλεις περισσότερα, αλλά να μην είσαι άπληστος».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης ήταν φαβορί μαζί με τους Τζέιμς Χάρντεν και Πολ Τζορτζ, τους οποίους και ξεπέρασε!

Πηγές: Στοιχεία από: twitter.com, kathimerini.gr, sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου