24 Ιουνίου 2019

Ο «Ρασπούτιν» του ΣΥΡΙΖΑ σε κάποια Σκίτσα

Ο λεγόμενος "Ρασπούτιν" είναι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Τον είχε περιγράψει πριν η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Ράικου, αλλά τον κατονόμασε και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής  παραιτούμενος.

Εδώ, ο "Ρασπούτιν" του ΣΥΡΙΖΑ από τη σκοπιά της σάτιρας, σε 4 σκίτσα, με τις απαραίτητες διευκρινίσεις:

Επάνω αριστερά σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή" (στις 13.06.2019) με τον Δ. Παπαγγελόπουλο ως "Ρασπούτιν" και την Δικαιοσύνη ως "τσαρίνα". Σημειώνεται ότι ο Γκριγκόρι Γιεφίμοβιτς Ρασπούτιν ήταν Ρώσος μυστικιστής - μοναχός, ο οποίος άσκησε τεράστια επίδραση στο τελευταίο ρωσικό αυτοκρατορικό ζεύγος, του τσάρου Νικολάου Β' και (κυρίως) της τσαρίνας Αλεξάνδρας.

Κάτω, σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή" (στις 14.6.2019). Προφανώς από υποθετική συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα: 


«Ο λεγόμενος "Ρασπούτιν" είναι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Εγώ τον μήνυσα εξαρχής, τον κατονόμασα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή στην εφημερίδα "Παραπολιτικά". Και προσθέτει: «Εξάλλου πρώτη τον είχε περιγράψει η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, κ. Ράικου, η οποία εξαναγκάστηκε σε παραίτηση». Συμπληρώνει, μάλιστα, ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, είναι ο δεύτερος δικαστικός λειτουργός που παραιτούμενος κατονομάζει και αυτός τον «Ρασπούτιν». 

Η απερχόμενη σε λίγες ημέρες εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, που κατείχε και την κορυφαία θέση της εισαγγελικής ιεραρχίας τα τρία τελευταία χρόνια, εγκαλείται από τον κ. Αγγελή για συγκάλυψη των καταγγελιών του, ενώ η ίδια έχει διατάξει έρευνα τόσο για τα καταγγελλόμενα από τον αντεισαγγελέα όσο και εκείνα που του καταμαρτυρεί η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, πρόσωπο κομβικής σημασίας για την εν λόγω υπόθεση...

Κάτω, σκίτσο επίσης του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή" (15.06.2019) με τη Δικαιοσύνη στην "μοντέρνα τέχνη":


Πάντως, οι δικαστικοί χειρισμοί για τη Novartis, οι καταγγελίες των εμπλεκόμενων πολιτικών από την αρχή ότι επρόκειτο περί «σκευωρίας», οι παραιτήσεις εισαγγελέων από θέσεις-κλειδιά για παρεμβάσεις στην εν λόγω έρευνα (παραιτήθηκαν και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής) αλλά και η εν γένει οργάνωση των ερευνών, έχει αφήσει βαρύτατη σκιά στη Δικαιοσύνη, η οποία εμφανίζεται, για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό, συνοδοιπόρος παραβάσεων νομιμότητας προς χάριν πολιτικών σκοπιμοτήτων (kathimerini.gr).

Δεν είναι τυχαίο του κλίματος που επικρατεί μέσα στη Δικαιοσύνη ότι ο κ. Αγγελής έκλεισε την τελευταία του αναφορά προς τον Αρειο Πάγο με τη φράση «δεν θα πάω φυλακή για τη Νοvartis» και μάλιστα η σημείωσή του έγινε με κεφαλαία γράμματα.

Κάτω, σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (στις 16.06.2019). Ο Αλέξης Τσίπρας στο ...υπουργικό συμβούλιο για τις καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή. 


«Δεν τον ξέρει ο κ. Τσίπρας; Αστειεύεστε; Στο Υπουργικό του Συμβούλιο είναι. Ο κ. Τσίπρας με τον κ. Παπαγγελόπουλο συζητούσαν και συζητούν στο Μέγαρο Μαξίμου. Μαζί τα σχεδίασαν, μαζί τα εκτέλεσαν. Ας μην κρυβόμαστε», τονίζει στη συνέντευξή του στην εφημερίδα "Παραπολιτικά" ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου