28 Ιουνίου 2019

Τα «Ωραία» της Ημέρας 28.6.2019

Τραμπ σε Πούτιν: «Μην αναμιχθείτε στις εκλογές μας»!
Στ. Θεοδωράκης για Αλ. Τσίπρα: Κάποιοι προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία!
Αλ. Τσίπρας για Κώστα Καραμανλή«Μίλησε 16 λεπτά, πάνω κάτω 1,5 λεπτό για κάθε χρόνο σιωπής»!

Τραμπ σε Πούτιν

Στο περιθώριο της συνόδου της G20 στην Οσάκα, κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατόπιν προτροπής των δημοσιογράφων, του είπε με χαμόγελο: «Μην αναμιχθείτε στις εκλογές μας»!

«Έχουμε πολύ καλή σχέση» και «πολλά πολύ θετικά πράγματα θα προκύψουν από αυτή τη σχέση», είπε ακόμη ο Τραμπ. «Έχουμε πράγματα να συζητήσουμε», είπε ο Πούτιν στους δημοσιογράφους πριν από τη συνάντηση.

Και οι δυο πρόεδροι συζήτησαν και συμφώνησαν ότι «πρέπει να αποφευχθούν οι πρωτοβουλίες που μπορούν να προκαλέσουν ανταγωνισμό των εξοπλισμών», όπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκεί Λαβρόφ. 


Στ. Θεοδωράκης για Αλ. Τσίπρα: 
Κάποιοι προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία!

Απάντηση στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, περί «διαύλου επικοινωνίας το καλοκαίρι του 2018» έδωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μέσω του λογαριασμού του στο facebook:
Κάποιοι προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία
Και να λοιπόν που βρέθηκα να πρωταγωνιστώ σε κάποια παραπολιτικά δημοσιεύματα, μετά την δήλωση του κ.Τσίπρα ότι είχαμε «δίαυλο επικοινωνίας» πριν ένα χρόνο – αν κατάλαβα καλά – τότε που περνούσε κρίση η σχέση του με τον κ.Καμμένο.
«Δίαυλος επικοινωνίας» προφανώς υπήρξε και τότε αλλά και το ’15 και το ’16 και το ’17 και το ’18 και το ‘19. Όπως υπήρξε και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και με προέδρους άλλων κομμάτων, όποτε χρειάστηκε. Αυτό που δεν υπήρξε ποτέ είναι «μυστικές επαφές» και «μυστικές συμφωνίες». Στα χρόνια που ήμουν στην Βουλή δεν υπήρξε ούτε ένα ιδιωτικό ή μυστικό ραντεβού με τον κ.Τσίπρα. Οι συναντήσεις μας ήταν πάντα δημόσιες και θεσμικές... Δείτε περισσότερα
Σημειώνεται ότι ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη χθεσινή συνέντευξή του στο Open, αναφερόμενος στο περσινό καλοκαίρι, δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως «εκείνη την περίοδο είχα ανοίξει το δίαυλο επικοινωνίας με τον Σταύρο Θεοδωράκη, αλλά είχα δύο πολιτικά τέκνα, την έξοδο από τα μνημόνια και τη συμφωνία των Πρεσπών και δεν ήθελα να θυσιάσω κανένα από τα δύο»!.

Επίθεση Τσίπρα κατά πάντων


Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του συνέντευξης χθες στο Open ο πρωθυπουργός
 Αλέξης Τσίπρας στοχοποίησε, μεταξύ άλλων, και τον Κώστα Καραμανλή, μία ημέρα μετά τη δημόσια παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, έπειτα από δέκα χρόνια σιωπής του, με την οποία στήριξε τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην περίοδο της διακυβέρνησής του, κατηγορώντας τον πως «άνοιξε την πόρτα στα μνημόνια», άφησε «24 δισ. πρωτογενές έλλειμμα» και στο τέλος «δραπέτευσε». 

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Καραμανλή πως άφησε «τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα» και μας οδήγησε στη χρεοκοπία, ενώ με ειρωνική διάθεση σημείωσε πως «μίλησε 16 λεπτά, πάνω κάτω 1,5 λεπτό για κάθε χρόνο σιωπής», προσθέτοντας πως «ανέμενα να έχει κάποια δόση αυτοκριτικής για τα δικά του πεπραγμένα».

Από τη "συζήτηση" του Κώστα Καραμανλή με τον θείο του Κωνσταντίνο
Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή

Επίσης, ο κ. Τσίπρας ερωτηθείς για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, τη χαρακτήρισε «αναγκαίο κακό» και αποκάλυψε πως ήδη από το καλοκαίρι σκεφτόταν το πώς θα λήξει αυτή η συγκατοίκηση με τον Πάνο Καμμένο.


Takis Ant για το afirimeno.com

Πηγές: Με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr, facebook.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου