2 Μαρτίου 2022

Σκίτσα: Ο Πούτιν εισβάλει στην Ουκρανία

Μια εβδομάδα πολέμου στην Ουκρανία συμπληρώνεται σήμερα και οι ρωσικές δυνάμεις σφίγγουν τον κλοιό στο Κίεβο. Πρωταίτιος της επίθεσης, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Εδώ, η εισβολή Πουτιν στην Ουκρανία σε Σκίτσα. Επάνω α
ριστερά σκίτσο του Ben Jennings στον "Guardian".

Μέχρι πρόσφατα, ο ρώσος πρόεδρος ήταν γνωστός ως ψυχρός και ανέκφραστος, όμως, οι πρόσφατες δημόσιες εκρήξεις θυμού του ξάφνιασαν τους Δυτικούς που τον είχαν συνηθίσει αλλιώς, αναφέρει η Telegraph.

Ο Πούτιν και τα όπλα του, τάνκς και αγωγοί φυσικού αερίου... Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη στη Realnews. "ΠΟΥΤin - ΠΟΥΤout" σχολιάζει ο σκιτσογράφος:

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν (ως Μέγας Ναπολέων) με την ρώσικη αρκούδα, επιτίθεται στην Ουκρανία. Υπάρχουν όμως και παγίδες. Σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου για το "Ελλάδα 24":

Ο Πούτιν ως νέος Τσάρος αιματοβαμένος μετά την επίθεση στην Ουκρανία. Σκίτσο της Έφης Ξένου στα Νέα: 

«Ο Πούτιν, όταν σχεδίαζε την εισβολή της Ουκρανίας, μπορούσε να βασιστεί σε πολλά δεδομένα. Ηξερε ότι στρατιωτικά, η Ουκρανία είναι νάνος μπροστά στη Ρωσία. Ηξερε ότι το ΝΑΤΟ δεν θα στείλει στρατό στην Ουκρανία. Ηξερε ότι η ευρωπαϊκή εξάρτηση στο ρωσικό αέριο και πετρέλαιο θα έκανε χώρες όπως η Γερμανία, να διστάσουν να εφαρμόσουν αυστηρές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας. Βασισμένος σε αυτά τα δεδομένα, το σχέδιό του ήταν να χτυπήσει την Ουκρανία άμεσα και σκληρά, να ρίξει την κυβέρνηση και να εγκαθιδρύσει το δικό του "καθεστώς-μαριονέτα"» γράφει ο 45χρονος ισραηλινός φιλόσοφος και ιστορικός Γιουβάλ Νώε Χαράρι, στον Guardian. «Ομως, δεν είχε υπολογίσει τον παράγοντα ουκρανικός λαός. Θα δέχονταν οι Ουκρανοί το καθεστώς της Μόσχας; Ο Πούτιν "έπαιξε στοίχημα" ότι θα το δέχονταν. Αλλά κάθε μέρα που περνά, φαίνεται πως ο Πούτιν χάνει το στοίχημα. Ο ουκρανικός λαός αντιστέκεται...» Πηγή: Protagon.gr

Πούτιν στην κλεψύδρα, βομβαρδίζει την Ουκρανία αλλά ο χρόνος του τελειώνει! Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή":

Τον εμπνέει ο ...Τσάπλιν! Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή" με ένα διάλογο των Βλαντιμίρ Λένιν - Βλαντιμίρ Πούτιν:

Ο Πούτιν "την πάτησε" στην Ουκρανία! Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα Νέα:

Στο μυαλό του Πούτιν. Ο Πούτιν απειλεί ακόμη και με "πυρηνικά" όπλα! "Εάν ξεσπάσει ένας Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, θα περιελάμβανε χρήση πυρηνικών όπλων και θα ήταν ολέθριος" δήλωσε σήμερα ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή":

Και ενώ επιτίθεται στην Ουκρανία, μαύρες σκέψεις περνούν από το μυαλό του Πούτιν σχετικά με την είσβολή το 1980 της (τότε) Σοβιετικής Ένωσης στο Αφγανιστάν... Σκίτσο του Ghobad Emamifard: 

"Αυτός ο άνθρωπος, ο Πούτιν, ενδιαφέρεται για την υστεροφημία του; για το πώς θα εγγραφεί στις δέλτους της Ιστορίας; Ισως μέσα στο μυαλό του να αυτοανακηρύσσεται σε ήρωας της Ρωσίας. Ισως πάλι να σκέφτεται ότι ο ίδιος θα γράψει την Ιστορία ως νικητής. Ομως είναι εξίσου πιθανό να μην τον ενδιαφέρει. Να σκέφτεται ότι με το δικό του τέλος τελειώνει και ο κόσμος" σχολιάζει ο Κώστας Γιαννακίδης στο protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου