21 Μαρτίου 2015

Σύντομες ειδήσεις της ημέρας 21.3.2015

(upd) Δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Παραπολιτικά»: 
Στο ερώτημα «αν την επόμενη Κυριακή είχαμε βουλευτικές εκλογές ποιο κόμμα θα ψηφίζατε», το 41,9% των ερωτηθέντων απάντησε ΣΥΡΙΖΑ και το 18,4% ΝΔ.
 Στην τρίτη θέση εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 5,3%. Και ακολουθούν Το Ποτάμι με 4,9%, το ΚΚΕ με 3,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8%, το ΠΑΣΟΚ με 3%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2%, η Ένωση Κεντρώων με 1,9 %. Σχετικά με το αν «είστε υπέρ της παραμονής της χώρας στη ζώνη του ευρώ;» το 84% τάσσεται υπέρ του ευρώ, το 13% υπέρ της δραχμής και ένα 3% δεν απάντησε.
Πηγή: tovima.gr 

Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, επί της αρχής και επί των άρθρων, το νομοσχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας, που περιλαμβάνει και τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμείαΤο νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή ψήφισαν «παρών», ενώ το ΚΚΕ έδωσε αρνητική ψήφο. 
Πηγή: naftemporiki.gr 

Αργά ή γρήγορα θα ελεγχθούν από την εφορία οι οφειλέτες οι οποίοι δεν θα ενταχθούν στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις ενώ τους δίνεται η δυνατότητα προειδοποίησε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη. 
Πηγή: naftemporiki.gr  

Η απουσία της κας Ζωής Κωνσταντοπούλου από τη συνεδρίαση της Βουλής, αντικείμενο της οποίας ήταν η συζήτηση και ψήφιση του κατεπείγοντος νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας» αποτελεί ένα από τα θέματα που συζητιούνται περισσότερο στα κομματικά γραφεία.
Πηγή: kathimerini.gr 

Eκτός φυλακής βρίσκονται πλέον ο επικεφαλής τη Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής του κόμματος Ιωάννης Λαγός, καθώς αποφυλακίστηκαν λόγω λήξης του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης που επιβάλλει το Σύνταγμα για τους υποδίκους (18μηνο). Οι περιοριστικοί όροι για τον Νίκο Μιχαλολιάκο είναι κράτηση κατ’ οίκον και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. 
Πηγή: kathimerini.gr 

Ορκίστηκαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, οι αναπληρωτές υπουργοί, που έως τώρα δεν είχαν ορκιστεί λόγω της έλλειψης νομοθετικής πρόβλεψης για τις θέσεις τους: Οι Δημήτρης Στρατούλης, Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Κωνσταντίνος Φωτάκης, Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο, ενώ ο Χρήστος Σπίρτζης Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού, με θρησκευτικό.
Πηγή: tanea.gr

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων 
σε ATM τραπεζών, σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε διάφορες περιοχές (Κυψέλη, Πεύκη, Ζωγράφου και Μαρούσι) της Αθήνας.
Πηγή: capital.gr 


Νέα ανθελληνική εκστρατεία της Bild. Η εφημερίδα έστειλε στο σύνολο των 600 βουλευτών της Bundestag ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο τους καλούσε να απαντήσουν στο ερώτημα "Θα ψηφίζατε ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα;" 
Πηγή: ethnos.gr 

Έκθεση του ΟΟΣΑ, αποκαλύπτει εμπλοκή ελληνικών εταιρειών σε υποθέσεις δωροδοκιών στο εξωτερικό. Η έκθεση ήταν αποτέλεσμα έρευνας ειδικής ομάδας του ΟΟΣΑ για την καταπολέμηση της δωροδοκίας.
Πηγή: avgi.gr


Στην 4η θέση μεταξύ όλων των μεσογειακών λιμανιών αναρριχήθηκε ο Πειραιάς κατά το 2014 στην κατάταξη της Containerisation International. Σημείωσε δε τη μεγαλύτερη αναπτυξιακή δυναμική σε ολόκληρη την περιφέρεια της Μεσογείου (13,3%). Σε απόλυτα μεγέθη ο Πειραιάς έπεται των δύο μεγάλων μεσογειακών λιμανιών της Ισπανίας, του Αλγκεθίρας και της Βαλένθια που κατέλαβαν την 1η και τη 2η θέση αντίστοιχα, και του Πορτ Σάιντ (3η θέση) στην Αίγυπτο που παρουσιάζει όμως μηδενική ανάπτυξη. Ο Πειραιάς υπερκέρασε το 2014 τον τουρκικό εμπορευματικό σταθμό στο λιμάνι του Αμπαρλί, που καταλαμβάνει πλέον την 5η θέση. 
Πηγή: kathimerini.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου