21 Μαρτίου 2015

Der Spiegel: Η γερμανική υπερδύναμη - Πώς μας βλέπουν οι Ευρωπαίοι

 Απίστευτο είναι το πρωτοσέλιδο του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel το Σάββατο. Οι υπεύθυνοι του περιοδικού ανασύρουν από το αρχείο τους φωτογραφία ναζιστών αξιωματικών στoν Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, και με φωτομοντάζ τοποθετούν την καγκελάριο Μέρκελ ανάμεσά τους! 

Στο υπέρτιτλο αναγράφεται: «Πώς οι Ευρωπαίοι βλέπουν τους Γερμανούς» ενώ ο πηχυαίος τίτλος γράφει «H γερμανική υπερδύναμη». 

«To τέταρτο Ράιχ» αναφέρεται στο άρθρο, στο οποίο υπάρχει μια χαρακτηριστική ζωγραφιά σε τοίχο με την Μέρκελ με χιτλερικό μουστάκι. 


«Η Άνγκελα Μέρκελ με χιτλερικό μουστάκι στο δρόμο για την Αθήνα. Σε ορισμένες χώρες-μέλη ανθούν οι συγκρίσεις με τους Ναζί. Ναζί καρικατούρες, μεταφορές πολέμου και πολεμικές αποζημιώσεις - στην ελληνική κρίση η Γερμανία έρχεται αντιμέτωπη με το παρελθόν της. Αλλά το πρόβλημα είναι η επιστροφή της γερμανικής υπεροχής; Ή το γεγονός ότι η Γερμανία είναι μικρή, για να είναι το έθνος ηγέτης, που χρειάζεται η Γηραιά Ήπειρος;» 


«Οι Γερμανοί επέστρεψαν ως δύναμη, αλλά είναι μια περισσότερο αδύναμη δύναμη, παρά ένας ισχυρός ηγεμόνας στην ευρωπαϊκή ήπειρο» τονίζεται ακόμη.

Σημειώνεται ότι το περιοδικό είναι γεμάτο από Ελλάδα, καθώς εκτός από το αφιέρωμα αυτό φιλοξενεί και άρθρο με τίτλο «Βαρουφάκης εναντίον Γιάουχ (σ.σ ο δημοσιογράφος της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD που πήρε συνέντευξη από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών) Το ορθωμένο μεσαίο δάκτυλο της δημοκρατίας.»

Οι φωτογραφίες είναι από το Der Spiegel 

Πηγές: www.skai.gr και www.spiegel.de
http://www.spiegel.de/spiegel/index-9429.html


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου