11 Μαρτίου 2015

Δάνειο 17,5 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία από το ΔΝΤ

To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε σήμερα ένα νέο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας ύψους 17,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η γενική διευθύντρια του οργανισμού Κριστίν Λαγκάρντ.

«Το πρόγραμμα (βοήθειας) είναι φιλόδοξο και ενέχει κινδύνους, που συνδέονται ιδίως με τη σύρραξη στις ανατολικές περιοχές της χώρας» αναγνώρισε η ίδια σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το Ταμείο, επιβεβαιώνοντας την αναστολή μιας προηγούμενης γραμμής πιστώσεων που είχε εγκρίνει το ΔΝΤ προς το Κίεβο πριν από ένα χρόνο.

Το πράσινο φως του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ, ισοδυναμεί με την άμεση εκταμίευση προς το ουκρανικό κράτος ενός πρώτου δανείου ύψους πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα υπόλοιπα δάνεια θα καταβληθούν κατά τη διάρκεια των επόμενων τεσσάρων ετών υπό την προϋπόθεση ότι οι αρχές θα υλοποιήσουν τις δραστικές μεταρρυθμίσεις που έχει ζητήσει το Ταμείο προκειμένου να εξυγιανθούν τα δημοσιονομικά της χώρας.

«Οι ουκρανικές αρχές συνεχίζουν να επιδεικνύουν μία «σταθερή προσήλωση στις μεταρρυθμίσεις» διαβεβαίωσε η Λαγκάρντ, σημειώνοντας ότι η χώρα έχει παρουσιάσει μια δημοσιονομική πειθαρχία «σε ένα πολύ δυσχερές περιβάλλον».

Σύμφωνα με τη Λαγκάρντ, το νέο 
αυτό πρόγραμμα, που εντάσσεται σε ένα  γενικότερο πρόγραμμα ύψους 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα δώσει «περισσότερο χρόνο και ευελιξία» στις ουκρανικές αρχές προκειμένου να προχωρήσουν στη μεταρρύθμιση της οικονομίας τους.

Πηγή: 
www.kathimerini.gr 11.03.2015
Περισσότερα στο: Δάνειο 17,5 δισ. δολαρίων από το ΔΝΤ στην Ουκρανία






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου