26 Μαρτίου 2015

Σαμαράς: Η κυβέρνηση συνυπέγραψε, δεν έσκισε το Μνημόνιο

"Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έσκισε το μνημόνιο, αλλά το συνυπέγραψε", υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς, σε αναλυτική δήλωση που έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε στη δημοσιότητα και το πλήρες κείμενο της απόφασης για την επέκταση της δανειακής σύμβασης, με στόχο "να καταλάβει την αλήθεια κάθε Ελληνας πολίτης ".

"Η σύμβαση που υπέγραψε η κυβέρνηση είναι τροποποίηση της κύριας σύμβασης για να πάρει παράταση 4 μηνών. Το ίδιο είχαμε κάνει κι εμείς για να πάρουμε 2 μήνες παράταση..." τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε ότι το μνημόνιο συνεχίζεται και αυτό επιβεβαιώνεται τόσο απο την τρόικα, όσο και απο τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. "Τα δύο κείμενα είναι πανομοιότυπα, με την ίδια ορολογία", δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

"Καλούμε την κυβέρνηση να αφήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια, τη δημιουργική ασάφεια και τα ψέματα, να σταματήσει τις παλινωδίες και τις καθυστερήσεις και να εφαρμόσει άμεσα αυτά που υπέγραψε..." τόνισε ο κ. Σαμαράς. "Κάθε μέρα η πραγματική οικονομία καταρρέει. Ο λογαριασμός για την κοινωνία κάθε μέρα μεγαλώνει..." 

Τέλος ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν φέρνει την σύμβαση προς κύρωση στη Βουλή διότι "φοβάται την ψηφοφορία". 

Ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος μίλησε μετά τον κ. Σαμαρά, απέρριψε τη θέση της κυβέρνησης ότι έχει πετύχει διαχωρισμό της δανειακής σύμβασης από το Μνημόνιο, λέγοντας ότι «τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια και η αλήθεια δεν κρύβεται». Οι δύο επικαιροποιήσεις συνδέονται με το Μνημόνιο-Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης της 15ης Μαρτίου 2012 είπε. 

Στη φωτογραφία: Το κείμενο της συμφωνίας που έδωσε ο κ. Σαμαράς στη δημοσιότητα φέρει τις υπογραφές των κκ. Βαρουφάκη και Στουρνάρα.

Πηγή: www.kathimerini.gr
Περισσότερα στο
Σαμαράς: Η κυβέρνηση συνυπέγραψε, δεν έσκισε το Μνημόνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου