21 Μαρτίου 2015

Υπάρχει ζήτημα ηθικής τάξης για τον Γ. Κατρούγκαλο;

Ζήτημα ηθικής τάξης φαίνεται να έχει προκύψει για τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλο, μετά από δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» που αφορά τις επαγγελματικές του δραστηριότητές κατά το πρόσφατο παρελθόν. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Κατρούγκαλος φέρεται να είχε υπογράψει εργολαβικά συμφωνητικά με υπαλλήλους που επαναπροσλαμβάνει στο Δημόσιο, οι οποίοι ήταν ή απολυμένοι ή σε διαθεσιμότητα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το www.tovima.gr: 

Ο κ. Κατρούγκαλος δηλώνει ότι ανέστειλε τη δικηγορική του δραστηριότητα από τον Ιούνιο του 2014 όταν και εξελέγη ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και πως έκτοτε δεν έχει καμία σχέση ή επικοινωνία με τους υπαλλήλους αυτούς.

Όμως από τα στοιχεία που αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής προκύπτει ότι ο κ. Κατρούγκαλος συνέχισε να υπογράφει ιδιωτικά συμφωνητικά μέχρι και τις 27 Ιανουαρίου του 2015 οπότε και ορκίστηκε αναπληρωτής υπουργός.

Ταυτόχρονα ο κ. Κατρούγκαλος υποστηρίζει ότι όλα τα δικαιώματα για ζητήματα αμοιβών τα έχει εκχωρήσει στη δικηγορική εταιρεία της οποίας ήταν μέλος μέχρι τα μέσα του 2014 ενώ από τα στοιχεία του Βήματος προκύπτει σαφώς ότι φρόντισε ο ίδιος να διατηρήσει τα πλήρη δικαιώματα για τον εαυτό του, όπως προκύπτει από τα αντίστοιχα δικαιολογητικά. 

Σχετικό ρεπορτάζ για το θέμα καθώς και η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο δημοσίευμα στο: Ζήτημα ηθικής τάξης για τον Γ. Κατρούγκαλο

Και ενώ το Μέγαρο Μαξίμου στηρίζει τον κ. Κατρούγκαλο, θεωρώντας επαρκείς τις εξηγήσεις που εκείνος έδωσε, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. τονίζει ότι: «Εάν αληθεύουν όσα καταγγέλλονται εις βάρος του κ. Κατρούγκαλου πρέπει να αποπεμφθεί. Γιατί, τελικώς η “ελπίδα” δεν ήταν αγωνιστικό αίτημα ήταν εμπορική συναλλαγή που κοστολογείται 12%... Αντί να προσληφθούν νέοι και άξιοι, επαναπροσλαμβάνονται οι ημέτεροι με το αζημίωτο...»

Τελικά φαίνεται να υπάρχει θέμα! 

Πηγές: www.tovima.gr και www.kathimerini.gr 21.03.2015
Διαβάστε περισσότερα στα:
Ζήτημα ηθικής τάξης για τον Γ. Κατρούγκαλο
Θέμα Κατρούγκαλου για την κυβέρνηση – Τι απαντά ο ίδιος, τι λένε οι άλλες παρατάξεις 

1 σχόλιο:

  1. Διαψεύδει τις κατηγορίες της εφημερίδας "Το Βήμα" ο κ. Κατρούγκαλος, αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κατά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το απόγευμα: «Το δημοσίευμα είναι υπόδειγμα κιτρινισμού και μαύρου ψέματος», σημειώνει. Δεν είναι απλή συκοφαντία, αλλά «προβοκάτσια και πλαστογραφία», τονίζει μεταξύ άλλων και αναφέρει πως για το θέμα θα στραφεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή