26 Μαρτίου 2015

Σύντομες ειδήσεις της ημέρας 26.3.2015

(upd) Ο συγκυβερνήτης Αντρέας Λούμπιτζ, 28 ετών και με μόλις 630 ώρες πτήσεις στο ενεργητικό του, φέρεται να έριξε σκόπιμα το Airbus της Germanwings στις γαλλικές Αλπεις, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, ο οποίος ερευνά τις συνθήκες του δυστυχήματος που κόστισε τη ζωή σε 150 ανθρώπους.
 
Νωρίτερα γράφαμε: Από την εξέταση του πρώτου μαύρου κουτιού του μοιραίου αεροσκάφους της Germanwings, προκύπτει ότι ο ένας από τους πιλότους είχε εγκαταλείψει το πιλοτήριο χωρίς να καταφέρει ποτέ να επιστρέψει σε αυτό, όπως αναφέρουν οι New York Times: «Το άτομο έξω από το πιλοτήριο ακούγεται να χτυπάει ελαφρά την πόρτα αλλά δεν παίρνει καμία απάντηση». «Αμέσως μετά, χτυπάει πιο δυνατά την πόρτα αλλά και πάλι δεν παίρνει απάντηση. Ποτέ δεν πήρε απάντηση». «Μπορείς να τον ακούσεις να προσπαθεί να σπάσει την πόρτα», αναφέρει το δημοσίευμα. 

Δεν θα κυρωθεί από την Βουλή η συμφωνία παράτασης της δανειακής σύμβασης. Στη Βουλή διαβιβάστηκε από την κυβέρνηση έγγραφο (υπογράφεται από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά) που μεταξύ άλλων αναφέρει:"Στις 26.2.2015 παρατάθηκε η ημερομηνία λήξης της υπάρχουσας δανειακής σύμβασης ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας / Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (EFSF/ESM), μέχρι το τέλος Ιουνίου τρέχοντος έτους. Η παράταση της δανειακής σύμβασης έχει ήδη υπογραφεί από όλους τους συμβαλλόμενους. Καθώς δεν υπάρχει καμία διεθνής απαίτηση από τη χώρα μας, ο ESM δεν απαιτεί καμία περαιτέρω διαδικασία κύρωσης, πέραν της υπογραφής του υπουργού Οικονομικών κ. Βαρουφάκη...". 
Πηγή: kathimerini.gr 

"Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έσκισε το μνημόνιο, αλλά το συνυπέγραψε", υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς, σε αναλυτική δήλωση που έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης. 
Περισσότερα στο: Σαμαράς: Η κυβέρνηση συνυπέγραψε, δεν έσκισε το Μνημόνιο 

Πολιτικές διαστάσεις έχουν λάβει τα συνθήματα που ακούστηκαν από παρελαύνοντες κατά τη διάρκεια των εορτασμών της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα την Τετάρτη: Ειδικά το θέμα των συνθημάτων από τα τμήματα των OYK για κατάληψη της Κωνσταντινούπολης κατά την παρέλαση στην Πανεπιστημίου, προκάλεσε την αντίδραση κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. 
Πηγή: tanea.gr 

Σοβαρές απώλειες σήμερα Πέμπτη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Ο Γενικός Δείκτης τιμών σημείωσε πτώση  της τάξης του 3,74% για να κλείσει στις 764,88 μονάδες στο χαμηλό της ημέρας. Ισχυρές πιέσεις δέχτηκαν οι τραπεζικοί τίτλοι καθώς και οι μετοχές της ΔΕΗ.

Τον Πειραιά υπέδειξε ως πρότυπο για τη συνεργασία Ελλάδας - Κίνας ο Kινέζος υπουργός εξωτερικών Wang Yi στον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, ο όποιος επισκέπτεται μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη το Πεκίνο. «Οι δυο πλευρές πρέπει να συνεχίσουν να παγιώνουν και να διευρύνουν της συνεργασία τους σε ρεαλιστική βάση πραγματιστική συνεργασία και να καταστήσουν το project του λιμανιού του Πειραιά πρότυπο του αμοιβαίου οφέλους τους» είπε. 
Πηγή:www.capital.gr 

Άλμα άνω του 5% σημειώνει το αργό πετρέλαιο την Πέμπτη εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή μετά τις αναφορές ότι η πολεμική αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές κατά των σιιτών ανταρτών Χούτι στην Υεμένη.
Πηγή:www.capital.gr


Θερινή ώρα από την Κυριακή. Μία ώρα μπροστά θα πρέπει να μετακινηθούν οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής, 29 Μαρτίου καθώς τίθεται σε ισχύ η θερινή ώρα. Στις 3 τα ξημερώματα οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν και να δείχνουν 4 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου