11 Μαρτίου 2015

Ελάχιστοι "αριστεροί" βουλευτές αρνήθηκαν να πάρουν αυτοκίνητο!

ΑΦΗΡΗΜΕΝΑ ...ΣΧΟΛΙΑ

Χειροκρότησαν την εξαγγελία αλλά αρνήθηκαν να την κάνουν πράξη. Όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του, είχε πει «καταργούμε τον θεσμό του βουλευτικού αυτοκινήτου» η φράση του αυτή καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του κόμματός του. 

Οι ίδιοι ωστόσο βουλευτές, όταν ήρθε η κρίσιμη ώρα, επέλεξαν στη μέγιστη πλειοψηφία τους να πάρουν τα αυτοκίνητα της Βουλής. Δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα ακριβή νούμερα αλλά, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ΜΜΕ, ελάχιστοι από τους 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκαν να πάρουν αυτοκίνητο! Όλοι οι υπόλοιποι το πήραν. Σαν τους άλλους, τους παλιότερους, εκείνους των κεντροδεξιών κομμάτων!

Καλά, λένε κάποιοι, η τυχόν άρνησή τους θα έσωνε την την οικονομία της χώρας; Φυσικά όχι! 
Θα ήταν μια συμβολική ενέργεια και μάλιστα από τους καλοπληρωμένους, με τα σημερινά δεδομένα, εκπροσώπους της "προοδευτικής αριστερής" παράταξης.
Θα ήταν μια 
κίνηση συμπαράστασης, αλληλεγγύης και σεβασμού, έστω στο μέρος εκείνο του κοινωνικού συνόλου που τους έδωσε το προνόμιο όχι μόνο να το εκπροσωπούν αλλά και να διαχειριστεί (το κόμμα τους) τις τύχες της χώρας. 
Θα ήταν μια ένδειξη ότι πράγματι η "αριστερά" έχει ένα διαφορετικό ήθος, εκείνο που χρόνια τώρα επαγγέλλεται.

Όμως στην πράξη φάνηκε πως ήταν σαν τους άλλους... 

Και κάποια στοιχεία: Ως προς το κόστος των βουλευτικών αυτοκινήτων, υπενθυμίζεται (από το kathimerini.gr) πως στον Προϋπολογισμό της Βουλής για το τρέχον έτος έχουν εγγραφεί 3.270.000 ευρώ. Το ποσό αυτό αφορά την χορήγηση αυτοκινήτων τόσο στους 300 της Βουλής όσο και τους 21 του Ευρωκοινοβουλίου. Αυτό σημαίνει ότι το ανά βουλευτή κόστος αυτοκινήτου ανέρχεται στις 10.187 ευρώ το χρόνο.






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Όλοι τις ίδιες αδυναμίες (τις ανθρώπινες) έχουν, όταν πρόκειται για την τσέπη τους! Όσο για την ηθική και τις ιδέες, κάλες είναι μόνο για να κάνουμε κουβέντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή