31 Μαρτίου 2015

Σύντομες ειδήσεις της ημέρας 31.3.2015

Σε πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με έντονο το στοιχείο μιας προσωπικής σύγκρουσης ανάμεσα στους Αλ. Τσίπρα και Α. Σαμαρά, μετατράπηκε η αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής χθες βράδυ, κατά την συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.
Ο πρωθυπουργός απέφυγε να αναφερθεί στην ουσία της εν εξελίξει διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των δανειστών, που ήταν και το θέμα της συζήτησης.
Περισσότερα στο: 

Σύγχυση με τον ΕΝΦΙΑ: Η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να εισπράξει ΕΝΦΙΑ το 2015, τόνισε το πρωί της Τρίτης o Γαβριήλ Σακελλαρίδης, διευκρινίζοντας πάντως ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, έχει δίκαιο όταν λέει ότι ένας νόμος αντικαθίσταται με νόμο. 
Στη διευκρίνιση ότι ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων «θα διατηρηθεί για λίγο ακόμη» προχώρησε σήμερα Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα Mega». 
kathimerini.gr, tovima.gr 

"Δεν συμφωνούμε με τις κυρώσεις (κατά της Ρωσίας). Πιστεύω ότι είναι ένας δρόμος που δεν οδηγεί πουθενά", δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, εν όψει της επίσκεψής του στη Μόσχα στις 8 Απριλίου. 
capital.gr

Σε έξι μήνες έβρεξε για δύο χειμώνες! Βροχερή ήταν η μία στις δύο ημέρες του τελευταίου εξαμήνου σε αρκετές περιοχές της χώρας. Οι επίσημες μετρήσεις δείχνουν πως οι ταμιευτήρες διαθέτουν τη μεγαλύτερη ποσότητα νερού από το 1985, με εξαίρεση το 2006 που υπήρξε έτος-ρεκόρ ως προς τα αποθέματα υδάτων.
ethnos.gr

«Κούρεμα» χρέους κατά 15 δισ. δολ. προωθεί η Ουκρανία, προσπαθώντας να αποφύγει μια άτακτη χρεοκοπία, έπειτα από 1,5 χρόνο εμφυλίου πολέμου. Καλεί έτσι τους ομολογιούχους της να συμμετάσχουν σε μια αναδιάρθρωση του χρέους της, όπως αυτή προβλέπεται από τα δύο δάνεια συνολικού ύψους 40 δισ. δολαρίων που συμφώνησε με το ΔΝΤ.
Περισσότερα στο:
«Κούρεμα» χρέους κατά 15 δισ. δολ. προωθεί η Ουκρανία 

Τουλάχιστον 21 νεκροί και 38 σοβαρά τραυματίες είναι ο απολογισμός της πτώσης λεωφορείου σε χαράδρα 1.000 μέτρων στο Περού, στην επαρχία Αγιακούτσο των Ανδεων. Δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί τα αίτια της τραγωδίας. Είναι το δεύτερο σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας στο Περού, μιας και την περασμένη Δευτέρα 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 84 τραυματίστηκαν, σε σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό σε κεντρική παραλιακή λεωφόρο της χώρας. 
kathimerini.gr 

Η Κάρλι Φιορίνα, πρώην πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Hewlett-Packard (από το 1999 έως το 2005), αποκάλυψε ότι οι πιθανότητες να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ το 2016 είναι «πολύ υψηλή» και ότι θα ανακοινώσει επισήμως τα σχέδιά της στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου.
tovima.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου