29 Μαρτίου 2015

Ανέκδοτο: Να αλλάξουμε τις μοκέτες στη Βουλή

Μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νέα κυβέρνηση (πιέσεις από τους δανειστές, έλλειψη ρευστότητας, δυσκολίες στην τήρηση των προεκλογικών της υποσχέσεων κλπ) το ηθικό των βουλευτών της αρχίζει να υποχωρεί. 
Το αντιλαμβάνεται ο πρωθυπουργός και συγκαλεί έκτακτο υπουργικό συμβούλιο:

- "Προτείνω, για να τονώσουμε το ηθικό και τη διάθεση των βουλευτών μας, να αλλάξουμε τις μοκέτες της Βουλής", λέει ο Αλέξης Τσίπρας, "να βάλουμε μοκέτες με πιο ζωηρά και χαρούμενα χρώματα"! 

- "Συμφωνώ", λέει ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, "αλλά θα πρότεινα επιπλέον να στολίσουμε την αίθουσα της Βουλής και με μερικές ελληνικές σημαίες!"
- "Συμφωνώ και με τα δυο", πετάγεται και λέει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμένος, "αλλά καλό θα ήταν ακόμη σε κάθε συνεδρίαση της Βουλής να έρχεται η φιλαρμονική των ενόπλων δυνάμεων και να παίζει τον εθνικό μας ύμνο!"
Συμφωνούν όλοι σε όλα και ψηφίζουν τα νέα μέτρα...

Όμως όση ώρα συζητούσαν τα μέτρα για την τόνωση του ηθικού των βουλευτών, μια γριούλα, καθαρίστρια στην Βουλή, που καθόταν απόμακρα στην πόρτα, τους κοιτούσε με απορία και απόγνωση.

Την πρόσεξε ο Αλέξης Τσίπρας και αφού τελείωσε η συνεδρίαση την πλησιάζει και την ρωτά:
"Γιαγιά, γιατί όση ώρα συζητούσαμε για τις αλλαγές στην Βουλή εσύ με κοιτούσες με απορία; Δεν συμφωνείς;"

Και η γριούλα με άνεση του απαντά:
"Πριν διοριστώ (με μέσο) στην Βουλή, ήμουν καθαρίστρια σε ένα πορνείο. Εκεί παιδί μου όταν οι δουλειές δεν πήγαιναν καλά, τις πόρνες αλλάζαμε, όχι τις μοκέτες!" 


Σημείωση: Ήταν μια προσαρμογή στα σημερινά δεδομένα ενός παλιότερου ανεκδότου που είχε αρχικά κυκλοφορήσει στις αρχές της κρίσης, για την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου...

1 σχόλιο:

  1. Καλό! Δυστυχώς όμως ακόμα και τις πόρνες να αλλάξει, οι δουλειές και πάλι δεν θα πάνε καλά! κάτι πιο ριζικό χρειάεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή