23 Μαρτίου 2015

Όταν ο Κουβέλης είπε «όχι» για την Προεδρία

Πρόταση ακόμη και την τελευταία στιγμή είχε γίνει στον Φώτη Κουβέλη, για να πει το μεγάλο «ναι» για την Προεδρία της Δημοκρατίας ως υποψήφιος της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, αποκαλύπτει η "Καθημερινή". 

Συγκεκριμένα η εφημερίδα αναφέρει: 
"Ο Φώτης Κουβέλης όχι μόνον ήταν ο εκλεκτός της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά του έγινε πρόταση ακόμη και την τελευταία στιγμή. Τρίτη 9 Δεκεμβρίου ανακοινώθηκε ο Σταύρος Δήμας και μόλις 24 ώρες νωρίτερα, το μεσημέρι της 8ης Δεκεμβρίου, έγινε μια συνάντηση, η οποία για πρώτη φορά βλέπει το φως της δημοσιότητας. Στο προσωπικό γραφείο του κ. Φώτη Κουβέλη, στην οδό Κριεζώτου, έφτασε ως απεσταλμένος του κ. Σαμαρά ο κ. Δημήτρης Σταμάτης. Το ραντεβού, μάλιστα, το είχε κλείσει με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ ο ίδιος ο τότε υπουργός Επικρατείας ζητώντας από τον κ. Κουβέλη να μη γίνει στην Αγίου Κωνσταντίνου αλλά στο δικηγορικό του γραφείο, για να μην το μάθουν οι δημοσιογράφοι.
Σε αυτό το ραντεβού, σύμφωνα πλέον με εξακριβωμένες πληροφορίες, ο κ. Σταμάτης δεν περιορίστηκε μόνον να διαμηνύσει στον κ. Κουβέλη ότι οι κ. Αντ. Σαμαράς και Ευάγγ. Βενιζέλος επιθυμούσαν διακαώς να είναι ο διάδοχος του κ. Παπούλια, αλλά και ότι ήταν έτοιμοι να τον ανακοινώσουν την επομένη μέρα. Του είπε επιπλέον ότι στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ είχαν τις προηγούμενες ημέρες κάνει τις απαραίτητες βολιδοσκοπήσεις για να διασφαλίσουν την ψήφο όχι μόνον των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, αλλά και πολλών ανεξάρτητων. Με απλά λόγια, τον διαβεβαίωσε ότι η εκλογή του ήταν διασφαλισμένη και τον ενημέρωσε και για την πρόθεση των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου να επισπεύσουν την εκλογική διαδικασία. Εκείνος, όμως, ύστερα από λίγα λεπτά σιωπής είπε το τελικό «όχι», σκεπτόμενος προφανώς ότι είχε εκτεθεί υπερβολικά για να υπαναχωρήσει την τελευταία στιγμή".

Η Καθημερινή υπενθυμίζει ότι το όνομα του κ. Κουβέλη πρωτοσυζητήθηκε στο σπίτι του Χρ. Πρωτόπαπα, στα τέλη Ιουνίου 2014. Καλεσμένοι του πρώην υπουργού ήταν οι Π. Ρήγας και Δ. Καρύδης από το ΠΑΣΟΚ και οι Σπ. Λυκούδης και Ανδ. Παπαδόπουλος από τη ΔΗΜΑΡ. Το νέο έφτασε αμέσως στον κ. Κουβέλη και εκείνος ουδόλως απέκλεισε την προοπτική να διαδεχθεί τον κ. Παπούλια. Όταν όμως αργότερα (προς το τέλος Αυγούστου) το θέμα παίρνει δημοσιότητα, ο κ. Κουβέλης κάνει ένα λάθος που απεδείχθη στη συνέχεια μοιραίο. Δεν ενημερώνει, έστω κατ’ ιδίαν, τους βουλευτές του για τις προθέσεις του, με συνέπεια πολλοί εξ αυτών να κάνουν δημόσιες δηλώσεις που απέκλειαν το ενδεχόμενο η ΔΗΜΑΡ να δώσει χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση της Ν.Δ. τορπιλίζοντας τις μετέπειτα εξελίξεις... 

Πόσο διαφορετικά θα ήταν, άραγε, τα πράγματα σήμερα για τη χώρα, αν ο κ. Φώτης Κουβέλης είχε πει το μεγάλο «ναι» για την Προεδρία της Δημοκρατίας; Η Ιστορία, όμως, δεν γράφεται με «αν»... 

Πηγή: www.kathimerini.gr 22.03.2015
Ολόκληρο το ρεπορτάζ του Κων. Ζούλα, στην Καθημερινή, στο:
Οταν ο Κουβέλης είπε «όχι» για την Προεδρία 

Σχετικές αναρτήσεις:
Φ. Κουβέλης η επιλογή Σαμαρά για την Προεδρία
Βολεύει όλους η λύση Κουβέλη για την Προεδρία της ...

1 σχόλιο:

  1. Που τον θυμηθήκατε πάλι; Ο άνθρωπος είναι στα αζήτητα! Πληρώνει τα λάθη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή