22 Μαρτίου 2015

Σύντομες ειδήσεις της ημέρας 22.3.2015

Δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην "Καθημερινή": ...«Τη Δευτέρα θα βρίσκομαι στο Βερολίνο προκειμένου να συναντηθώ με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ. Μία συνάντηση που δεν θα “πιέζεται” από τις διαπραγματεύσεις. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς θα μπορέσουμε, και οι δύο πλευρές, να συζητήσουμε για τα σημαντικά θέματα που ταλανίζουν την Ευρώπη, αλλά και για την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες».
Πηγή: kathimerini.gr

Η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στη Real News και στην ερώτηση "Με τι θέσεις πρέπει να πάει ο κ.Τσίπρας στην κ.Μέρκελ;" δίνει την εξής απάντηση:
"Είναι χρήσιμο να συζητήσει επί της ουσίας και να επιδιώξει να αποκλιμακώσει την ένταση μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας. Δεν ωφελεί κανέναν το κλίμα αυτό. Το μεγάλο πρόβλημα που έχει ξανά η Ελλάδα, μετά τις εκλογές, είναι ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη των εταίρων απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση και τη χώρα. Αυτό πρέπει να το ανατρέψει οικοδομώντας σχέσεις ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης, με ρεαλισμό και καθαρές κουβέντες".
Πηγή: Real News 

Η κυβέρνηση της Κίνας φαίνεται να χάνει την υπομονή της με τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Θεωρεί κρισιμότατη την υπόθεση του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, για τον οποίο έχει εκφράσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η Cosco. Ως γνωστόν, ο διαγωνισμός επρόκειτο να ολοκληρωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω των εκλογών. Από τότε οι Κινέζοι θεωρούν ότι η ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί μία παρελκυστική τακτική ως προς το θέμα, που οφείλεται σε αδυναμία κατανόησης των δεδομένων, αλλά και λήψης αποφάσεων. 
Πηγή: kathimerini.gr 

Εισήγηση Βενιζέλου για Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στις 15, 16 και 17 Μαΐου και εκλογή του νέου Προέδρου την Κυριακή 7 Ιουνίου.
Πηγή: ethnos.gr

«Το SPD χάνει την υπομονή του με τον Τσίπρα», είναι ο τίτλος συνέντευξης του επικεφαλής της Κ.Ο. των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Τόμας Όπερμαν στην ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού «Der Spiegel», στην οποία επισημαίνει ότι αναμένει από τον Πρωθυπουργό να παρουσιάσει συγκεκριμένη λίστα μεταρρυθμίσεων κατά την αυριανή συνάντησή του με την Άγγελα Μέρκελ και λέει «ναι» σε ένα τρίτο πακέτο βοήθειας - υπό όρους. Προειδοποιεί, δε, ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν "καταστροφή" για την Ευρώπη.
Πηγή:www.capital.gr 


Σφοδρά πυρά πυροβολικού γύρω από το προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, ακούγονταν σήμερα το πρωί, παρά την εκεχειρία που έχει τεθεί σε ισχύ από τα μέσα Φεβρουαρίου, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου. Η ανταλλαγή πυρών βαρέος πυροβολικού άρχισε το πρωί στην περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, το οποίο τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών από τον Ιανουάριο, έπειτα από μήνες σφοδρών μαχών μεταξύ των αυτονομιστών και του ουκρανικού στρατού.
Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου