10 Ιανουαρίου 2019

Είναι στημένο το «παιχνίδι» Τσίπρα - Καμμένου;

Τι έδειξε η συνέντευξη Τσίπρα στο Open και την Ελλη Στάη

Η ΝΔ μίλησε για κυβέρνηση «κουρελού, το Κίνημα Αλλαγής για έναν πρωθυπουργό όμηρο του Καμμένου που ικετεύει για στήριξη. Όμως σε 
άρθρο που δημοσιεύουν τα in.gr, tanea.gr και tovima.gr υποστηρίζεται η άποψη ότι: «Το παιχνίδι είναι στημένο. Τσίπρας και Καμμένος παίζουν στις πλάτες της Δημοκρατίας. Πρόκειται για μια προσυμφωνημένη ρήξη με σκοπό να κερδίσουν και οι δύο. Τα δήθεν τελεσίγραφα Τσίπρα προς τον Καμμένο δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός έχει εξασφαλίσει τους 151 για να συνεχίσει να κυβερνά».

Ένα απόσπασμα από το άρθρο αυτό, που υπογράφει ο Βασίλης Κανέλλης:

Το παιχνίδι είναι στημένο: Τσίπρας και Καμμένος παίζουν στις πλάτες της Δημοκρατίας

Αυτό που θα μπορούσε να ειπωθεί για τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο Open είναι ότι πρόκειται για έναν... μετρ της πολιτικής επικοινωνίας και των τακτικισμών. Εχει το χάρισμα να μετατρέπει την καταστροφή σε επιτυχία. Το πολιτικό πρόβλημα σε χαλαρή διακυβέρνηση. Την απώλεια της δεδηλωμένης σε εκβιασμό κατά του συνέταιρού του, την απαίτηση του κόσμου για πρόωρες εκλογές σε προσωπική στρατηγική του και επιλογή που θα κάνει ανάλογα με το πότε τον συμφέρει.

Όμως, από τη συνέντευξη και το…γάντι που πέταξε στον Καμμένο να τον στηρίξει αλλιώς θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι όλο αυτή η «δύσκολη» κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους ΑΝΕΛ μοιάζει με στημένο σκηνικό.

Με μια προσυμφωνημένη ρήξη με τον Πάνο Καμμένο με σκοπό να κερδίσουν και οι δύο. Ένα… win – win παιχνίδι ή όπως έχει πει ο… φίλος Ταγίπ Ερντογάν ένα παιχνίδι «kazan – kazan».

Ο μεν Καμμένος να παίξει το τελευταίο του χαρτί εμφανιζόμενος με «κόκκινες γραμμές» (όπως λέει και το νέο του σποτάκι) και να πάει σε εκλογές αναβαπτισμένος και βάζοντας τις κωλοτούμπες της τετραετίας στο ντουλάπι και μαζί τις ευκαιρίες που είχε να ρίξει την κυβέρνηση για το Μακεδονικό, αν ήθελε όντως να εμποδίσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο δε Τσίπρας να πάρει μια ψήφο εμπιστοσύνης έχοντας εξασφαλίσει από άλλα κόμματα έξι βουλευτές και να συνεχίσει να κυβερνά σε μια κυβέρνηση πράγματι κουρελού και με τον Καμμένο να τον… ανέχεται στη Βουλή. Μέχρι να δει που θα πάνε τα πράγματα, πόσο μπορεί να αντέξει. 


Ψεύτικα τελεσίγραφα

Το τελεσίγραφο στον Καμμένο μοιάζει τόσο ψεύτικο για να είναι αληθινό. Θα ρίσκαρε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ να πάει ο Τσίπρας εδώ και τώρα σε εκλογές και να χαθούν οι καρέκλες της βουλής και οι… ασυλίες; Σε καμιά περίπτωση, τη φόρμουλα ψάχνουν και θα επιβεβαιώσουν την Παρασκευή ώστε και η κυβέρνηση να μην πέσει και ο Καμμένος να είναι χορτάτος. Ο δε Τσίπρας μπορεί να δείχνει ότι πέταξε λευκή πετσέτα και παραδίδεται στις ορέξεις του υπουργού Αμυνας, όμως, είτε είναι τόσο αλαζών που δεν μπορεί να αντιληφθεί την πραγματικότητα είτε έχει κλείσει πολιτικά deal κι έχει μαζέψει τα κουκιά και για τη συμφωνία των Πρεσπών και για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που χρειάζεται. Τους 151 δηλαδή, επομένως τα 6 δεκανίκια που απαιτούνται για να μην οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Το τελεσίγραφο «ή με στηρίζεις ή πάω σε ψήφο εμπιστοσύνης κι αν δεν έχω 151 πάω σε εκλογές», μοιάζει με το τελευταίο επεισόδιο ενός καλοσχεδιασμένου σήριαλ που είχε συμφωνηθεί από πριν με τον Καμμένο. Το παιχνίδι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο όπως λέει και το τραγούδι, όλα τα υπόλοιπα είναι απλά επικοινωνία για να μένει ο κόσμος να αγωνιά.

Και για όσους δεν πιστεύουν ότι ο Τσίπρας είναι «παίκτης» ας δουν τα νούμερα και τα πρόσωπα. Στους 145 βουλευτές που διαθέτει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ θα προστεθούν η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα, που είναι ανεξάρτητη και έχει εκλεγεί με τη ΝΔ, η υπουργός Έλενα Κουντουρά και ο υφυπουργός Βασίλης Κόκκαλης που μαζί με τους Θ. Παπαχριστόπουλο και Κ. Ζουράρι είναι εκλεγμένοι με τους ΑΝΕΛ, ο Σπύρος Δανέλης από το Ποτάμι και ο Γιάννης Σαρίδης από την Ενωση Κεντρώων. Αρα, ο Καμμένος μπορεί να πάρει τα κομμάτια του και να φύγει, παίζοντας το πατριώτης εκ του ασφαλούς με ένα κόμμα – σφραγίδα.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε και πάλι επιλέγοντας ξανά να παρουσιάσει τη δική του, εικονική πραγματικότητα, και αρνούμενος να δει την κατάσταση και τις απόψεις της ελληνικής κοινωνίας. (...) 

Πηγές: in.gr, tanea.gr, tovima.gr 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου