7 Ιανουαρίου 2019

Ξεκίνησε το φεστιβάλ Πάγου και Χιονιού στο Χαρμπίν της Κίνας

Η παγωμένη πολιτεία στην Κίνα που «ζει» μόνο έναν μήνα 

Το ετήσιο φεστιβάλ Πάγου και Χιονιού στο Χαρμπίν της επαρχία Χεϊλονγκτζιανγκ ξεκίνησε πριν δύο ημέρες στην Κίνα και χιλιάδες επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιπλανηθούν σε ένα παραμυθένιο, παγωμένο βασίλειο.


Περίπου 120.000 κυβικά μέτρα πάγου και 111.000 κυβικά μέτρα χιονιού θα χρησιμοποιηθούν συνολικά για την κατασκευή των εφήμερων γλυπτών του φεστιβάλ. 


Καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο δημιούργησαν και δημιουργούν από μικρά παγωμένα γλυπτά μέχρι ολόκληρα παλάτια και κάστρα από πάγο, παρουσιάζοντας ένα σχεδόν εξωπραγματικό θέαμα.




«Η πόλη του πάγου» διαθέτει συνήθως και... αξιοθέατα από όλο τον κόσμο, όπως παγκόσμια μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς και εμβληματικά κτίρια.


Το διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ της Χαρμπίν θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου, οπότε θα ανακηρυχτεί ο νικητής. Ωστόσο, τα γλυπτά θα παραμείνουν στο πάρκο μέχρι και τον Μάρτη, όταν και ο καιρός θα αρχίσει να ζεσταίνει.

Το φεστιβάλ λαμβάνει χώρα σε μία έκταση περίπου 800.000 τετραγωνικών μέτρων και πραγματοποιείται σχεδόν κάθε χειμώνα από το 1963.

Πηγή: kathimerini.gr 

Σχετική ανάρτηση:
Φεστιβάλ Πάγου στην Κίνα, ένας παγοπαράδεισος (0
8.01.2017)






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου