3 Ιουλίου 2019

Σκανδαλώδη συμφωνία με ΠΑΕ καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

Για προεκλογικές σκανδαλώδεις συμφωνίες με ΠΑΕ κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, «φωτογραφίζοντας» την πρόταση ύψους 7,5 εκατ. ευρώ ετησίως για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων του ΠΑΟΚ τα επόμενα τρία χρόνια.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, με αφορμή την πρόσφατη καταγγελία του Ολυμπιακού, που συνοδεύτηκε και από επιστολή της πειραιώτικης ΠΑΕ, μεταξύ άλλων αναφέρουν:

«...Ελάχιστες ημέρες πριν από τις εκλογές, η διοίκηση της ΕΡΤ, μεθοδεύει την επίτευξη σκανδαλωδών συμφωνιών με Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες με χρήματα εκτός λογικής και ελληνικής οικονομικής πραγματικότητας... Η διοίκηση της ΕΡΤ επιχειρεί απροκάλυπτα να δεσμεύσει με τις επιλογές της, την επόμενη διοίκηση - όποια κι αν είναι αυτή - και να μοιράσει και πάλι εκατομμύρια χωρίς καμία μελέτη σκοπιμότητας, χωρίς καμιά ενημέρωση των εργαζομένων, στα κρυφά... Ποια πολιτική σκοπιμότητα ή ποιου η άκρατη φιλοδοξία υπηρετείται σε βάρος του ρόλου που καλείται η ΕΡΤ να υπηρετήσει;

Όπως γίνεται αντιληπτό, κάτι τέτοιο μπορεί να επιφέρει ποινικές και αστικές ευθύνες στα μέλη του ΔΣ και παράλληλα συνθέτει για εμάς ένα ασφυκτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο καλούμαστε να κάνουμε τη δουλειά μας με επαγγελματισμό και συνέπεια. Ζητούμε άμεσα από κάθε αρμόδιο να πάρει πρωτοβουλίες, προκειμένου η ΕΡΤ να συνεχίσει να υπηρετεί τον ρόλο της, όπως προκύπτει από το Νόμο...». 

Υπενθυμίζεται ότι η κρατική τηλεόραση αναμένεται να έχει στην «στέγη» της τους εντός έδρας αγώνες του ΠΑΟΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα για τα επόμενα τρία χρόνια, δίνοντας στους Θεσσαλονικείς 7,5 εκατ. ευρώ ετησίως.

Ο ΠΑΟΚ έχει καταθέσει στη NOVA την πρόταση της ΕΡΤ και περιμένει την… αντιπρόταση του συνδρομητικού καναλιού, καθώς, βάσει συμβολαίου, ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι υποχρεωμένος να καταθέσει στη NOVA την καλύτερη πρόταση που θα έβρισκε στην αγορά, ώστε να της δώσει το δικαίωμα της τελικής πρότασης.

Καταγγελία Ολυμπιακού στον Άρειο Πάγο και το ΕΣΡ για την ΕΡΤ 

Ο Ολυμπιακός δεν έμεινε μόνο στις επιστολές που απέστειλε στην ΕΡΤ αλλά δίνει συνέχεια με καταγγελία στο Άρειο Πάγο και το ΕΣΡ κατά της δημόσιας τηλεόρασης, ζητώντας να γίνει έρευνα και έλεγχος για το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων

Ο Ολυμπιακός ζήτησε άμεσα από το ΕΣΡ να ελέγξει κατά πόσο η ΕΡΤ, με τις ενέργειές της, εκπληρώνει, ως οφείλει, τις υποχρεώσεις δημόσιας υπηρεσίας που της έχουν ανατεθεί, καθώς και εάν τηρούνται οι κανόνες του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις κρατικές ενισχύσεις στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Πέραν της καταγγελίας προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης υπάρχει και ανάλογη προς τον Άρειο Πάγο.

Η αναφορά - καταγγελία φέρει την υπογραφή του Τάκη Αγραφιώτη. «Οι εν λόγω συζητήσεις φέρεται να γίνονται όχι με όρους πλήρους αδιαφάνειας, αλλά περαιτέρω καταλύοντας και κάθε έννοια χρηστής διοίκησης και ελεύθερου ανταγωνισμού, καθώς φέρεται να προσφέρεται τίμημα που υπερβαίνει κατά πολύ της ελεύθερης αγοράς», τονίζεται μεταξύ άλλων στην επιστολή - καταγγελία.

Πηγή: protothema.gr

1 σχόλιο:

  1. Σχετικές εξελίξεις: Η υιοθέτηση των προσφορών των ομάδων ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ για την απόκτηση του συνόλου των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους από την δημόσια τηλεόραση, αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου στις 5.7.2019 (δυο μέρες πριν τις εκλογές) υπό τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, σύμφωνα με δελτίο τύπου της ΕΡΤ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, Ν. Παππάς, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μ. Ζορμπά και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Ιω. Δρόσος. Εγκρίθηκαν, επίσης, οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ΕΡΤ έναντι της Super League 2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή