3 Ιουλίου 2019

FAZ: «Νέα ευκαιρία για την Ελλάδα»

Για τις ευκαιρίες οικονομικής ανάπτυξης που θα προέκυπταν στην Ελλάδα από μια εκλογή του Κ. Μητσοτάκη γράφει η FAZ. 
Από τη Deutsche Welle: 

«Οι εκλογές της Κυριακής δίνουν στην Ελλάδα μια νέα ευκαιρία να βελτιώσει ριζικά την οικονομική κατάσταση της χώρας. Δεν πρέπει να παραμείνει ανεκμετάλλευτη", σημειώνει η Frankfurter Allgemeine Zeitung σε άρθρο με τίτλο «Νέα ευκαιρία για την Ελλάδα». 

"Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη. Μόνο έτσι μπορεί να ανακτηθεί εν μέρει η ευημερία. Δυστυχώς η κυβέρνηση Τσίπρα δεν συνέβαλε στην ανάκτηση της ευημερίας, αλλά, όπως συνέβαινε και στο παρελθόν, έδωσε προτεραιότητα στη μοιρασιά θέσεων στο δημόσιο και στη διατήρηση προνομίων στη ΔΕΗ. Στο μέτωπο των επενδύσεων τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά. Ελάχιστοι οι ενδιαφερόμενοι για επενδύσεις λόγω του κακού κλίματος και την απουσία κατάλληλου πλαισίου. Χωρίς τον τουρισμό η χώρα θα βρίσκονταν σήμερα σε βαθιά ύφεση" σημειώνει.

"Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σοβαρός και ταυτόχρονα μετριοπαθής μεταρρυθμιστής, αποφασισμένος να κάνει ό,τι μπορεί για να ξανακερδίσει η Ελλάδα αναπτυξιακές ευκαιρίες. Δεν ανήκει σε εκείνους εντός της Νέας Δημοκρατίας που κυβέρνησαν την περίοδο 2004-2009 και οδήγησαν την χώρα με την ανεύθυνη οικονομική πολιτική ένα βήμα πιο κοντά στην καταστροφή" 
αναφέρει η FAZ και προσθέτει:

"Σε περίπτωση νίκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει να παλέψει με όσα παρέλειψε ο Αλέξης Τσίπρας: την σχεδόν χρεοκοπημένη ΔΕΗ, το προβληματικό δημόσιο και τα κόκκινα δάνεια. Για να ικανοποιήσει τους ψηφοφόρους του ο πρόεδρος της ΝΔ πρέπει να προχωρήσει σύντομα σε μειώσεις φόρων, για τις οποίες ωστόσο δεν υπάρχουν οικονομικά περιθώρια. Ο χρόνος πιέζει για να πετύχει μακροπρόθεσμη ανάπτυξη με μη δαπανηρές μεταρρυθμίσεις. Αυτή είναι η ευκαιρία για την Ελλάδα". 

Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου