20 Αυγούστου 2019

Τα «Ωραία» της Ημέρας 20.8.2019

Ντ. Τραμπ (χιούμορ): Υπόσχομαι πως δεν θα ανεγείρω ουρανοξύστη στη Γροιλανδία!
Σ. Φάμελλος (αγεωγράφητος): Η Σαμοθράκη είναι στα βορειοδυτικά σύνορα της Ελλάδας! 

Ο Ντόναλντ Τραμπ για τη Γροιλανδία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε εκ νέου, αυτή τη φορά με χιούμορ, στην πρόθεσή του να αγοράσει τη Γροιλανδία από τη Δανία,

υποσχόμενος ότι δεν θα κατασκευάσει ουρανοξύστες στο αρκτικό νησί κολοσσιαίων διαστάσεων.

«Υπόσχομαι ότι δεν θα το κάνω αυτό στη Γροιλανδία!», χαριτολόγησε ο μεγιστάνας των ακινήτων σε ανάρτησή του στο Twitter, πάνω από ένα φωτομοντάζ που βάζει το χρυσόχρωμο ξενοδοχείο του στο Λας Βέγκας να υψώνεται παράταιρα σε βουκολικό τοπίο της περιοχής αυτής της Δανίας, όπου ζουν 56.000 κάτοικοι.

Donald J. Trump @realDonaldTrump
I promise not to do this to Greenland!


Ο Τραμπ επιβεβαίωσε την Κυριακή το ενδιαφέρον του για την αγορά της Γροιλανδίας από τις ΗΠΑ. «Η ιδέα προέκυψε και είπα ότι από στρατηγική άποψη, ασφαλώς έχει ενδιαφέρον», είπε σε δημοσιογράφους στο Νιου Τζέρσι ο δισεκατομμυριούχος, κάνοντας λόγο για μια «μεγάλη κτηματομεσιτική συναλλαγή».

Η Γροιλανδία «δεν πωλείται», ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης της 
Δανίας την Παρασκευή, μία ημέρα μετά τα δημοσιεύματα στον Τύπο για το ενδιαφέρον του νεοϋορκέζου επιχειρηματία των ακινήτων.

Πηγές: kathimerini.gr,
 twitter.com/realDonaldTrump
Σχετική ανάρτηση: Τα «Ωραία» της Ημέρας 16.8.2019 / Ο Τραμπ θα ήθελε να αγοράσει... τη Γροιλανδία 

Σ. Φάμελλος: Η γεωγραφική θέση της Σαμοθράκης στα βορειοδυτικά σύνορα της Ελλάδας

Η γεωγραφική θέση της Σαμοθράκης δεν είναι στα βορειοδυτικά σύνορα της Ελλάδας, αλλά στο βορειοανατολικά. Όμως ο Σωκράτης Φάμελλος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανάρτησή του χθες στο twitter έγραψε:

Sokratis Famellos @SFamellos
Περιμένω η σημερινή κυβερνητική σύσκεψη για τη Σαμοθράκη, 13 μέρες μετά τον αποκλεισμό, να καταγγείλει το ΣΥΡΙΖΑ για τη γεωγραφική θέση του νησιού στα βορειοδυτικά σύνορα της Ελλάδας και την έκθεση του σε ισχυρούς ανέμους! #Πολιτικήεξαπάτηση #aXristia
10:02 π.μ. · 19 Αυγ 2019·Twitter for Android


Απλά αγεωγράφητος; Ο Σωκράτης Φάμελλος εξελέγη βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015. Στις 5 Νοεμβρίου του 2016 ορίστηκε Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. 

Πηγή: https://twitter.com/SFamellos/status/1163345541767602183

Σημείωση: Τα «Ωραία» της Ημέρας είναι σήμερα σε εισαγωγικά!
Takis Ant για το afirimeno.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου