28 Αυγούστου 2019

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 28.8.2019

Την πλήρη άρση των capital controls, ύστερα από 50 μήνες, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Έτσι, ο Βάγγός, στο σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή", ...σήκωσε όλα τα ΑΤΜ's!

To ρεπορτάζ:

Την πλήρη άρση των capital controls ανακοίνωσε 
τη Δευτέρα από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Σήμερα», ανέφερε μεταξύ άλλων στην παρέμβασή του «σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος, αποκαθιστούμε πλήρως την ομαλότητα στην κίνηση κεφαλαίων. Τα Capital Controls αποτελούν από σήμερα παρελθόν. Ο Υπουργός Οικονομικών θα καταθέσει και επίσημα τη σχετική τροπολογία. Από τον Ιανουάριο του 2015 οι κυβερνήσεις του κ. Τσίπρα προκάλεσαν κρίση εμπιστοσύνης και εκροή δεκάδων δισεκατομμυρίων καταθέσεων από τις Ελληνικές τράπεζες. Αποκορύφωμα της καταστροφικής αυτής πολιτικής ήταν το κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών την 28η Ιουνίου του 2015 και η δραματική, αναγκαστική επιβολή περιορισμών στις αναλήψεις μετρητών και στην εν γένει κίνηση κεφαλαίων».
Και πρόσθεσε: «Η προοπτική της πολιτικής αλλαγής προεκλογικά, αλλά κυρίως το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου αποκατέστησαν την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και στο τραπεζικό μας σύστημα... Σήμερα κλείνει ένας τετραετής κύκλος ανασφάλειας. Ύστερα από 50 ολόκληρους μήνες, τα capital controls καταργούνται...».
Αμέσως μετά, ο αρμόδιος υπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας, κατέθεσε τη σχετική τροπολογία. 
Σημειώνεται ότι «η επιβολή capital controls έγινε από την κυβέρνηση Τσίπρα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Οι εικόνες από τις ουρές των πολιτών στα ATM's για να πάρουν τα εξήντα ευρώ που έβγαζαν τα μηχανήματα μετά την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων είναι χαραγμένες στη μνήμη όλων και είχαν διασύρει τη χώρα στα μάτια της διεθνούς κοινότητας» όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου