11 Αυγούστου 2019

Τα «Ωραία» της Ημέρας 11.8.2019

Τα «Ωραία», και μάλιστα σε εισαγωγικά, της ημέρας σήμερα:
Η οργισμένη ανάρτηση του Ντι Κάπριο για τα σκουπίδια στον βυθό της Άνδρου.
Η απάντηση του Ματεό Σαλβίνι, στην έκκληση του Ρίτσαρντ Γκιρ για τους πρόσφυγες. 

Η ανάρτηση του Ντι Κάπριο για τα σκουπίδια στον βυθό της Άνδρου 

Ένα βίντεο από την δράση καθαρισμού του βυθού στα νερά γύρω από την Άνδρο αναδημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο Οσκαρικός ηθοποιός και περιβαλλοντικός ακτιβιστής Λεονάρντο Ντι Κάπριο, που αυτές τις ημέρες κάνει διακοπές στην Πάρο (φωτογραφία επάνω αριστερά).

«Πλαστικές σακούλες και καθίσματα τουαλέτας. Χιλιάδες κομμάτια αλιευτικών διχτυών. Όλα αυτά ήταν κολλημένα στον πυθμένα της θάλασσας γύρω από το νησί της Άνδρου στην Ελλάδα. Εθελοντές συγκέντρωσαν περίπου 300 κιλά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν μικροπλαστικά που αφήνουν ένα αόρατο αποτύπωμα στο περιβάλλον και σε εμάς. Αυτά μπορούν να καταναλωθούν από τα ψάρια, τα οποία στη συνέχεια ψαρεύουμε για να φάμε» έγραψε ο διάσημος ηθοποιός, ο οποίος ίδρυσε πριν από είκοσι χρόνια το Leonardo DiCaprio Foundation (LDF) με στόχο την προστασία του πλανήτη.

Πηγές: instagram.comkathimerini.gr 

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ ανάμεσα σε πρόσφυγες

Σαλβίνι προς Ρίτσαρντ Γκιρ: Να πάρεις τους μετανάστες στη βίλα σου!

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ βρέθηκε μεταξύ των εκπροσώπων της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Open Arms σε συνέντευξη Τύπου στη Λαμπεντούζα προκειμένου να απευθύνει έκκληση ώστε να μπορέσει το πλοίο με τους 160 πρόσφυγες να προσδέσει σε κάποιο λιμάνι. Με τον Σαλβίνι όμως να αρνείται να το δεχθεί στα ιταλικά χωρικά ύδατα.

Η απάντηση του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών, Ματεό Σαλβίνι, στον Ρίτσαρντ Γκιρ ήταν:

«Μιας και που οι φίλοι του από τις ΜΚΟ έχουν μαζέψει 180 μετανάστες σε πλοίο, είμαι βέβαιος ότι ο γενναιόδωρος εκατομμυριούχος θα τους φιλοξενήσει όλους στις βίλες του. Κάνω λάθος;;;», απάντησε σε ανάρτησή του στο Twitter ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά. 

Matteo Salvini ✔@matteosalvinimi
Visto che i suoi amici della ONG hanno 180 immigrati a bordo, sono sicuro che il generoso milionario li ospiterà tutti nelle sue ville. Sbaglio??? 

Πηγές: protothema.gr twitter.com






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου