31 Αυγούστου 2019

Αύγουστος 2019: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα

Το νομοθετικό κυρίως έργο της νέας κυβέρνησης της ΝΔ που προέκυψε από τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, αλλά και οι καταστροφικές πυρκαγιές, ήταν στο επίκεντρο της ελληνικής επικαιρότητας τον Αύγουστό. Εδώ δέκα σκίτσα του μήνα που ξεχωρίσαμε:

Επάνω αριστερά σε σκίτσο του Ηλία Μακρή η πανσέληνος του 15αύγουστου δακρύζει βλέποντας την τεράστια η οικολογική καταστροφή με τα καμένα δάση μετά τις πυρκαγιές στην Εύβοια, τον Υμηττό και τόσα ακόμη μέρη της χώρας μας.

Ακολουθούν τα υπόλοιπα 9 σκίτσα με χρονολογική σειρά:

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (6.8.2019). Μέχρι την ... αποθήκη μας φτάνει η «τουρκική υφαλοκρηπίδα» σύμφωνα με τον Ερντογάν! Στόχος του, εκτός των άλλων, και τα κοιτάσματα πετρελαίου... 


Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή" (9.8.2019). Το "επιτελικό κράτος", που ψηφιστηκε στη Βουλή, θα είναι ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ο Μητσοτάκης φυσικά!  

Σκίτσο του Βαγγέλη Χερουβείμ στην "Αυγή" (10.8.2019). Τροπολογία για την κατάργηση του «βάσιμου λόγου» των απολύσεων των εργαζόμενων κατέθεσε λίγο πριν την ψηφοφορία στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, που κατηγορείται ότι με τη διάταξη αυτή εφαρμόζει την πολιτική του ΣΕΒ:  

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή" (12.8.2019). Υπεγράφησαν από τον υπουργό Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη, οι διαπιστωτικές πράξεις για την απομάκρυνση της προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλικής Θάνου. Το γεγονός έχει προκαλέσει οξεία αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ: 

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή" (18.8.2019). Αλλάζει χρώμα η ΕΡΤ, σαν τον χαμαιλέοντα, προσαρμόζεται στις εκάστοτε κυρίαρχες τάσεις στην πολιτική σκηνή. Έτσι, το ροζ χρώμα της μετά τις εκλογές γίνεται μπλε! 

Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού στο "Έθνος" (19.8.2019). Αναδάσωση των καμένων εκτάσεων μετά τις πυρκαγιές ώστε να γίνουν η ...ζούγκλα της πόλης!  

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (23.8.2019). Για επενδύσεις στη χώρα μας συζήτησαν ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι. Ένα στιγμιότυπο από τη συζήτηση αυτή στο σκίτσο!. 

Σκίτσο (23.8.2019) του Αντώνη Νικολόπουλου (Soloup). Πως εννοεί η κυβέρνηση της ΝΔ την "αλλαγή φιλοσοφίας για την ανάπτυξη"; Όταν "τα πάντα ρει" και μπορεί! 

Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην "Εφημερίδα Συντακτών" (24.8.2019). Η μεγάλη επιστροφή: Οι καλοκαιρινές διακοπές σιγά-σιγά τελειώνουν. Στην επιστροφή τσουχτερά διόδια (και όχι μόνο) περιμένουν τους εκδρομείς! 

Σημείωση: Όλες τις παραπάνω γελοιογραφίες τις έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία της Ημέρας".

Takis Ant για το afirimeno.com

Σχετικές αναρτήσεις:
Ιούλιος 2019: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα
 
Ιούνιος 2019: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα
Μάιος 2019: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου