18 Αυγούστου 2019

Παγκόσμια Ημέρα Φάρων η τρίτη Κυριακή του Αυγούστου

Ανοιχτοί στο κοινό 28 φάροι σε όλη την Ελλάδα

Όπως κάθε χρόνο, την τρίτη Κυριακή του Αυγούστου, έτσι και φέτος γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Φάρων. 

Καθιερώθηκε το 2003 με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ενωσης Φαροφυλάκων και στόχο την ενημέρωση των πολιτών γιά τη σημασία των φάρων αλλά και των υπόλοιπων ναυτικών βοηθημάτων στη ναυσιπλοία, καθώς και την προβολή του έργου που επιτελούν οι φαροφύλακες.

Τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη συμβολή των φάρων στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, για την αξιοποίηση του φαρικού δικτύου ως πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και για τη συνεισφορά των φαροφυλάκων στη λειτουργία του δικτύου, έχουν σήμερα οι πολίτες, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων. 


Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΝ, οι κάτωθι 28 φάροι θα είναι ανοικτοί έως τις 8.00 το βράδυ.

Πρόκειται για τους εξής φάρους: Αγ. Νικολάου - Κέας, Ακρωτηρίου - Θήρας, Αρκίτσας - Φθιώτιδας, Μουδαρίου - Κυθήρων, Βρυσακίου - Λαυρίου, Φισκάρδου - Κεφαλλονιάς, Γουρουνιού - Σκοπέλου, Δρεπάνου - Αχαΐας, Δρεπάνου - Χανίων, Κασσάνδρας - Χαλκιδικής, Κατακόλου - Ηλείας, Σκιναρίου - Ζακύνθου, Κρανάης - Γυθείου, Μεγάλου Εμβόλου - Θεσσαλονίκης, Μελαγκάβι - Λουτρακίου, Πλάκας - Λήμνου, Κόρακα - Πάρου, Κοκκινοπούλου - Ψαρών, Αλεξανδρούπολη - Αλεξανδρούπολης, Ταινάρου - Λακωνίας, Κόπραινας - Άρτας, Κακής Κεφαλής - Χαλκίδας, Μονεμβασιάς - Λακωνίας, Λάκκας - Παξών, Βασιλίνας - Ευβοίας, Πάππα - Ικαρίας, Σπαθιού - Σερίφου και Δουκάτου - Λευκάδας.

Σχεικές αναρτήσεις:
Παγκόσμια ημέρα φάρων στις 19 Αυγούστου (19 Αυγούστου 2018)
Παγκόσμια Ημέρας Φάρων σήμερα (21 Αυγούστου 2016)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου