14 Αυγούστου 2019

Τεράστια η οικολογική καταστροφή στην Εύβοια από την πυρκαγιά - φωτογραφίες

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισε να φαίνεται η τεράστια οικολογική καταστροφή από την πυρκαγιά που καίει για δεύτερο 24ωρο στην Κεντρική Εύβοια ανάμεσα σε Ψαχνά, Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι.

Οι εικόνες από το καμένο παρθένο πευκοδάσος, απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και σπουδαιότητας, «μαυρίζουν» την ψυχή. 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των τοπικών φορέων, εκτιμάται ότι κάηκαν 28.000 στρέμματα. 

 

Οπτικό υλικό από τη δασική πυρκαγιά έδωσε στη δημοσιότητα η Πυροσβεστική , με πλάνα από μη επανδρωμένο αεροσκάφος του Σώματος.

Η τρομακτική οικολογική καταστροφή είναι δεδομένη ωστόσο η σημερινή μέρα φέρνει και μια ανακούφιση καθώς διασφαλίστηκε η ανθρώπινη ζωή χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.




Από το ξημέρωμα το μόνο ενεργό μέτωπο που υπάρχει είναι σε χαράδρα προς το χωριό Σταυρός, το οποίο έχει εκκενωθεί από χθες, ενώ οι χαμηλής έντασης άνεμοι βοηθούν στο έργο της πυρόσβεσης. 




Οι δυνάμεις πυρόσβεσης έδωσαν ολονύχτια, τιτάνια μάχη, καταφέρνοντας να σώσουν τελικά και τα 4 χωριά που κινδύνευσαν από τις φλόγες.

Στις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης, η φωτιά έφτασε μέχρι τα Ψαχνά όπου βρήκε μπροστά της μία αντιπυρική ζώνη την οποία είχαν προλάβει να ανοίξουν τα βαριά χωματουργικά μηχανήματα της ΛΑΡΚΟ, σώζοντας έτσι την πόλη. 

Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου