30 Αυγούστου 2019

Λάθος η τροπολογία για τα προσόντα του διοικητή της ΕΥΠ

Προσπαθώντας να διορθώσουν ένα λάθος με ένα μεγαλύτερο λάθος!

Για να διοριστεί κάποιος στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ θα πρέπει να κατέχει πανεπιστημιακό πτυχίο αναγνωρισμένο από το ελληνικό κράτος. Όμως, ο κ. Παναγιώτης Κοντολέων, που προτάθηκε από την κυβέρνηση για την θέση του επικεφαλής της ΕΥΠ, τίτλο σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν διαθέτει.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για να ξεπεράσει το πρόβλημα αυτό, επέλεξε να αλλάξει τον νόμο ώστε να μπορέσει ο υποψήφιος του να αναλάβει τη θέση. Έτσι, προσπαθώντας να διορθώσει το λάθος της αρχικής του επιλογής διαπράττει ένα μεγαλύτερο λάθος!

Με βάση τη συγκεκριμένη τροπολογία για τα προσόντα που πρέπει να έχει ο διοικητής της ΕΥΠ, η οποία κατατέθηκε ήδη στη Βουλή, «ως προτεινόμενα προσόντα για το διοικητή της ΕΥΠ ορίζονται η κατοχή πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών της αλλοδαπής ή της ημεδαπής ή δεκαετής τουλάχιστον αποδεδειγμένη επαγγελματική απασχόληση». Προφανώς το δεύτερο αυτό στοιχείο, της δεκαετούς τουλάχιστον επαγγελματικής απασχόλησης, το διαθέτει ο κ. Κοντολέων, τη στιγμή που πρόκειται για μια "φωτογραφική" τροπολογία.

Υπενθυμίζεται ότι για τα προσόντα του νέου Διοικητή της ΕΥΠ, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση, ενώ είχε καταγραφεί πρόσφατα στη Βουλή και σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση* ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι ο κ. Κοντολέων δεν διαθέτει τον απαιτούμενο από τον νόμο αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών. Τότε μάλιστα, απαντώντας, σε ότι αφορά την ΕΥΠ, ο κ. Μητσοτάκης είχε πει ότι η κυβέρνηση δεν θα αλλάξει κανένα νόμο...

Παρ' όλα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης, αντί να επιλέξει ένα άλλο πρόσωπο που να διάθέτει και τα τυπικά προσόντα που ο νόμος προβλέπει, προτιμησε να αλλάξει το νόμο. Αυτό όμως τι σημαίνει; Όταν οι επιλογές του πρωθυπουργού δεν είναι σύμφωνες με τον νόμο, τόσο το χειρότερο για τον ...νόμο. Τον αλλάζει!

Δείτε την τροπολογία εδώ.

Takis Ant για το afirimeno.com

*Σχετική ανάρτηση:

1 σχόλιο:

  1. Η επίμαχη τροπολογία για την ΕΥΠ έγινε χθες βράδυ δεκτή στη Βουλή κατά πλειοψηφία. Υπέρ ψήφισαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ. Είχε προηγηθεί μια συνεδρίαση σε συγκρουσιακό κλίμα, με έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή