22 Αυγούστου 2019

Τα «Ωραία» της Ημέρας 22.8.2019

Αίσθηση από ένα στιγμιότυπο του βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, με το πόδι πάνω στο τραπέζι στο Ελιζέ κατά τη συνάντησή του με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.
Σούπερ σταρ και στην Κίνα ο Γιάννης Αντετοκούμπο!


Μακρόν και Τζόνσον για το Brexit

Σκληρό μάθημα από τον Μακρόν στον Τζόνσον για το Brexit. Ο γάλλος πρόεδρος υποδέχθηκε με γαλατική ευγένεια και ευρωπαϊκό πνεύμα τον βρετανό πρωθυπουργό και δεν ήταν διατεθειμένος να κάνει εκπτώσεις στα συμφωνηθέντα. Αίσθηση όμως προκάλεσε το στιγμιότυπο του Μπόρις με το πόδι πάνω στο τραπέζι στο Ελιζέ!

Στην αποφασιστική και καθαρά ευρωπαϊκής λογικής στάση του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν προσέκρουσε το αίτημα του νέου πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον να επαναδιαπραγματευθούν το Brexit οι δύο πλευρές, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ενωση. Στην παριζιάνικη συνάντησή τους οι δύο πολιτικοί αυτό το φλέγον θέμα συζήτησαν, αλλά δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν. Οι δηλώσεις τους στον Τύπο δημιούργησαν την εντύπωση των παράλληλων μονολόγων.

Εμφανίστηκαν προσκολλημένοι αμφότεροι στις γραμμές τους για το Brexit: ο Τζόνσον ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Ενωση να «ανοίξει» τη συμφωνία και να τη διαπραγματευθεί, και ο Μακρόν υποστηρίζοντας ότι αυτό είναι αδύνατον. Και ο γάλλος πρόεδρος επανέλαβε τη θέση ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την ευρωπαϊκή οικογένεια «δεν είναι επιλογή της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Πηγή: protagon.gr 


Σούπερ σταρ και στην Κίνα ο Giannis υτό είναι πραγματικά ωραίο!)

Στην Κίνα βρίσκεται η Εθνική μας ομάδα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο Κύπελλο (31/8-15/9). Προσγειώθηκε σήμερα στη Σανγκάη λίγο μετά τις 10. 

Στο αεροδρόμιο της Σανγκάης εκατοντάδες Κινέζοι έσπευσαν να ζητήσουν ένα αυτόγραφο από τον Γιάννη Αντετοκούμπο και να βγάλουν μία φωτογραφία με τον MVP του ΝΒΑ. Αρκετοί μάλιστα φορούσαν φανέλες των Milwaukee Bucks και το όνομα «Αντετοκούνμπο» στην πλάτη. 

Η Εθνική θα μεταβεί οδικώς στη γειτονική πόλη Σουτσόου, όπου και θα συμμετάσχει στο διεθνές τουρνουά Atlas, με αντιπάλους την Ιορδανία στις 24/8, την Κίνα στις 26/8 και μία εκ των Τουρκίας ή Σενεγάλης στις 27/8. Στις 28/8 θα ταξιδέψει για την Ναντζίνγκ, την πόλη που θα φιλοξενήσει τον όμιλο στον οποίο θα συμμετάσχει η Εθνική Ομάδα, για να ολοκληρώσει την προετοιμασία της.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου