12 Αυγούστου 2019

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 12.8.2019

Υπεγράφησαν σήμερα από τον υπουργό Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη, οι διαπιστωτικές πράξεις για την απομάκρυνση της προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλικής Θάνου. Το γεγονός έχει προκαλέσει οξεία αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ.
Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή".


Το αναλυτικό ρεπορταζ από την kathimerini.gr:

Υπεγράφησαν τη Δευτέρα από τον υπουργό Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη, οι διαπιστωτικές πράξεις για την απομάκρυνση τεσσάρων στελεχών της Επιτροπής Ανταγωνισμού, περιλαμβανομένης της προέδρου Βασιλικής Θάνου.

Οι πράξεις εμπίπτουν στον νόμο που υπερψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα μέσω του διυπουργικού νομοσχεδίου και προβλέπει, με αναδρομική ισχύ, πως πρόσωπα που έχουν υπηρετήσει σε πολιτικά γραφεία δεν δικαιούνται για πέντε χρόνια μετά το πέρας της θητείας τους να αναλάβουν θέση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Εκτός της κ. Θάνου, η οποία είχε εργαστεί αμισθί στο πρωθυπουργικό γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, απομακρύνονται η αντιπροέδρος Αννα Νάκου και οι εισηγητές - τακτικά μελη Ιωάννης Παύλοβιτς και Νικολάος Ζευγώλης.

Την Παρασκευή είχε δημοσιευτεί το σχετικό ΦΕΚ, το οποίο ανέφερε, μεταξύ άλλων: 
«Η ιδιότητα του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και του μέλους (τακτικού ή αναπληρωματικού) της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι ασυμβίβαστη με την οποιαδήποτε μορφής κατοχή θέσης ή ανάθεση καθηκόντων ή απόσπαση ή άλλως απασχόληση στο γραφείο του πρωθυπουργού ή σε γραφείο της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού ή σε γραφείο μέλους της Κυβέρνησης ή σε πολιτικό γραφείο μέλους της Κυβέρνησης ή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης ή σε γραφείο Γενικού ή Ειδικού Γραμματέα Υπουργείου, για μια πενταετία μετά την λήξη της εν λόγω κατοχής θέσης ή της ανάθεσης ή της απόσπασης ή της απασχόλησης αντιστοίχως , συμπεριλαμβανομένων της απόσπασης υπαλλήλου ή της κατοχής θέσης μετακλητού υπαλλήλου, συμβούλου, συνεργάτη ή έμμισθου/άμισθου προϊστάμενου σε ένα από τα ως άνω γραφεία ή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης».

Το ζήτημα της κ. Θάνου είχε προκαλέσει το τελευταίο διάστημα οξεία αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία μεταφέρθηκε και στις συνεδριάσεις της Βουλής.

Σχετικά με τον "Ρασπούτιν" του ΣΥΡΙΖΑ δείτε και τα:
Ο «Ρασπούτιν» του ΣΥΡΙΖΑ σε κάποια Σκίτσα (
24.06.2019)
Α. Σαμαράς: Ο Δ. Παπαγγελόπουλος είναι ο Ρασπούτιν (
22.06.2019)






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου