20 Οκτωβρίου 2019

Τα «Ωραία» της Ημέρας 20.10.2019

Παίρνουν αποφάσεις για να τις ανατρέψουν: 
Ανυπόγραφη επιστολή Μπόρις Τζόνσον προς ΕΕ που ζητά αναβολή του Brexit και δεύτερη επιστολή του που δηλώνει ότι δεν επιθυμεί την αναβολή αυτή!
Ο Ντόναλντ Τραμπ μετά από αντιδράσεις αναιρεί το σχέδιο για σύνοδο της G7 σε γκολφ - κλαμπ ιδιοκτησίας του!

Ανυπόγραφη επιστολή Τζόνσον για αναβολή του Brexit

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έστειλε μια ανυπόγραφη επιστολή προς τον Ντόναλντ Τουσκ ζητώντας μια νέα αναβολή του Brexit, αλλά και μια άλλη επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με την οποία δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την αναβολή αυτή! 

Ο Τζόνσον είχε μέχρι χθες την ελπίδα πως οι Βρετανοί βουλευτές θα εγκρίνουν τη συμφωνία που πέτυχε την περασμένη εβδομάδα με τους ηγέτες της ΕΕ. Εντούτοις, με ψήφους 322 υπέρ και 306 κατά, ψηφίστηκε μια τροπολογία που προβλέπει ότι ακόμη και εάν το Κοινοβούλιο εγκρίνει την νέα συμφωνία, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ζητήσει την αναβολή του Brexit μέχρι να ολοκληρωθεί η νομοθεσία για την αποχώρηση και από τα δύο σώματα της Βουλής. Έτσι ο Τζόνσον ήταν υποχρεωμένος να ζητήσει μια νέα παράταση του Brexit.

"Κατέστησα σαφές από τότε που ανέλαβα πρωθυπουργός και κατέστησα σαφές ξανά σήμερα στο Κοινοβούλιο την άποψή μου και τη θέση της κυβέρνησης ότι μια νέα παράταση θα βλάψει τα συμφέροντα του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ευρωπαίων εταίρων μας και τη μεταξύ μας σχέση", έγραψε ο Βρετανός πρωθυπουργός στην επιστολή στην οποία δηλώνει ότι δεν θέλει αναβολή.

Βρετανοί βουλευτές κατηγόρησαν τον Μπόρις Τζόνσον για τις κινήσεις του αυτές: «Αυτό έρχεται κατευθείαν από το εγχειρίδιο του (Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ) Τραμπ και πρέπει να σταματήσουμε τον Μπόρις Τζόνσον», έγραψε στο Twitter ο βουλευτής των  Εργατικών Ντέιβιντ Λέιμι, κατηγορώντας τον αρχηγό των Τόρις ότι εξωθεί την Βρετανία στο «δρόμο της αναρχίας και της ανομίας». «Αξιοθρήνητη» χαρακτήρισε την κίνηση του Τζόνσον η Τζοάνα Τσέρι, βουλευτής του Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος. Για «ανώριμη άρνηση» να υπογράψει την επιστολή κάνει λόγο ο Τζον Μακντόνελ, σκιώδης υπουργός Οικονομικών του Εργατικού Κόμματος. 

Πηγές: kathimerini.grΑΠΕ-ΜΠΕ 


Ο Τραμπ αναιρεί το σχέδιο για σύνοδο G7 σε γκολφ - κλαμπ ιδιοκτησίας του

Την Πέμπτη ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μικ Μαλβάνεϊ ανακοίνωσε πως η επόμενη σύνοδος της G7, η οποία προβλέπεται να διεξαχθεί από τις 10 έως τις 12 Ιουνίου 2020 στις ΗΠΑ, θα πραγματοποιηθεί στο Trump National Doral Club, το γκολφ κλαμπ ιδιοκτησίας του μεγιστάνα στη Φλόριντα. Η απόφαση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και Δημοκρατικοί βουλευτές και γερουσιαστές κατέθεσαν χθες νομοσχέδιο για να εμποδίσουν την απόφαση του Τραμπ, τονίζοντας ότι αποτελεί μια απόδειξη κατάχρησης του αξιώματός του για προσωπικά οφέλη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μ
ε ανάρτησή του στο twitter, δήλωσε σήμερα πως εγκαταλείπει το σχέδιό του να φιλοξενηθεί η επόμενη σύνοδος της G7 στο γκολφ κλαμπ ιδιοκτησίας του στη Φλόριντα, ενώ μίλησε για «παρανοϊκή και παράλογη εχθρότητα» των Δημοκρατικών και των μέσων ενημέρωσης για να δικαιολογήσει την ανατροπή της απόφασής του.  

Donald J. Trump @realDonaldTrump
I thought I was doing something very good for our Country by using Trump National Doral, in Miami, for hosting the G-7 Leaders. It is big, grand, on hundreds of acres, next to MIAMI INTERNATIONAL AIRPORT, has tremendous ballrooms & meeting rooms, and each delegation would have...

Donald J. Trump @realDonaldTrump
.....its own 50 to 70 unit building. Would set up better than other alternatives. I announced that I would be willing to do it at NO PROFIT or, if legally permissible, at ZERO COST to the USA. But, as usual, the Hostile Media & their Democrat Partners went CRAZY!

Donald J. Trump @realDonaldTrump
....Therefore, based on both Media & Democrat Crazed and Irrational Hostility, we will no longer consider Trump National Doral, Miami, as the Host Site for the G-7 in 2020. We will begin the search for another site, including the possibility of Camp David, immediately. Thank you! 


Παράλληλα ο Ντόναλντ Τραμπ σημειώνει πως η κυβέρνησή του θα ξεκινήσει άμεσα να αναζητεί άλλη τοποθεσία διεξαγωγής της συνόδου κορυφής της G7. Μεταξύ άλλων εξετάζεται και το Καμπ Ντέιβιντ, ανέφερε.

Πηγές: twitter.comkathimerini.gr

Takis Ant για το afirimeno.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου