27 Οκτωβρίου 2019

Bull and Moon: Η εφαρμογή που προτείνει μετοχές, βάσει... ζωδίου

Το «Ταύρος και Σελήνη» (Bull and Moon) απευθύνεται σε όσους... θέλουν να διασκεδάσουν, όχι να επενδύσουν χρήματα. Δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία...φάρσα.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι, που πιστεύουν στη δύναμη της αστρολογίας, που θεωρούν ότι η ημέρα και ώρα της γέννησής μας είναι καθοριστική για την πορεία της. Αν λοιπόν μπορούν τα άστρα να κατευθύνουν σοβαρές πτυχές της ζωής μας, γιατί να μην τα αξιοποιήσουμε και για κάτι πολύ πιο απλό (που συχνά φαντάζει τυχαίο): την επιλογή των μετοχών. Κάπως έτσι προωθούν οι δημιουργοί της εφαρμογής «Bull and Moon» (Ταύρος και Σελήνη) την καινοτόμο πρότασή τους, την οποία παρουσιάζει το The Verge.

Και αυτή φυσικά δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία...φάρσα. Πρόκειται για μία εφαρμογή - παρωδία, που συνδυάζει στοιχεία και ύφος εκείνων που συναντάμε στην αγορά και αφορούν τον αστρολογικό χάρτη και εκείνων που προσφέρουν υπηρεσίες επιλογής μετοχών. Το όνομα βεβαίως παραπέμπει τόσο στον ζωδιακό κύκλο όσο και στους «ταύρους» της αγοράς, όπως αποκαλούνται όσοι ποντάρουν σε άνοδο των μετοχών. 

Όπως αναφέρεται στo ρεπορτάζ του The Verge, πίσω από την εφαρμογή βρίσκονται οι επαγγελματίες του είδους της φάρσας, που δημιούργησαν και το MSCHF. Με το μπλε και το χρυσό να δεσπόζουν και μινιμαλιστικές κατά τα άλλα γραμμές, η εφαρμογή είναι εύκολη στη χρήση της. Αφού την κατεβάσεις το μόνο που κάνεις είναι να εισάγεις όνομα, ημερομηνία γέννησης και βαθμό εμπειρίας στα των επενδύσεων. Και εκείνη σου προσφέρει «προσωποποιημένες» επιλογές μετοχών.

Έχει ελλείψεις, όπως επισημαίνουν όσοι θέλησαν να την κρίνουν με σοβαρότητα. Δεν εμφανίζει ιδιαίτερα διαγράμματα και δεν λαμβάνει υπόψη την ώρα γέννησης, κάτι που οι πιστοί της αστρολογίας θεωρούν εξαιρετικά σημαντικό. Όσοι δεν ενοχλούνται από αυτά, μπορούν απλώς να... διασκεδάσουν, έχοντας πάντα κατά νου ότι είναι ένα αστείο και όχι εργαλείο να επενδύσουν τα χρήματά τους. 

Στόχος των δημιουργών είναι άλλωστε περισσότερο να αναδείξουν πόσες αβάσιμες πληροφορίες / εκτιμήσεις μπορούν να προωθηθούν ως πραγματικές, εμπεριστατωμένες συμβουλές.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου