7 Οκτωβρίου 2019

«Ορεινές Συμφωνίες»: Μια ταινία για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είναι το θέμα της ταινίας με τίτλο «Ορεινές Συμφωνίες» που θα προβληθεί σύντομα στη μεγάλη οθόνη.

Στο πρώτο τρέιλερ, που μόλις κυκλοφόρησε, φαίνεται να περιλαμβάνει αρχειακό υλικό συνεντεύξεων του πολιτικού και αφηγήσεις συνεργατών του αλλά και ανθρώπων από τον προσωπικό του κύκλο.


Το δελτίο τύπου που συνοδεύει το τρέιλερ αναφέρει: 
«Λίγα χρόνια πριν τον θάνατό του, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ρωτήθηκε ποια από αυτά που κατάφερε να κάνει στα εβδομήντα χρόνια ενεργής παρουσίας του στον δημόσιο βίο, θεωρούσε ο ίδιος, με την απόσταση του χρόνου πλέον, πιο σημαντικά. Οι απαντήσεις του εμπνέουν την ταινία “Ορεινές Συμφωνίες” που παρουσιάζει το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης. Μια ταινία για τον άνθρωπο πίσω από τον πολιτικό, που με τις απόψεις, τις επιλογές και κυρίως τη στάση του αγαπήθηκε, αλλά και αμφισβητήθηκε περισσότερο από κάθε άλλο σύγχρονο πολιτικό στη χώρα μας». 


Ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος "Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης" (www.ikm.gr) μεταξύ άλλων αναφέρει: 
«Στη μακρά πολιτική μου διαδρομή, είχα το προνόμιο να είμαι παρών σε κρίσιμες περιόδους της εθνικής μας ζωής. Για τη συμμετοχή μου στις πολιτικές εξελίξεις του τόπου μας, δεν διεκδικώ το αλάθητο ‒ και θα ήταν το τελευταίο που θα επιθυμούσα να κάνουν οι άλλοι για μένα. Εκείνο που χαρακτήρισε την πολιτική μου δραστηριότητα ήταν το πάθος της συμμετοχής... Τα βιώματα των πολιτικών δεν είναι προσωπική τους υπόθεση. Ανήκουν στον λαό και αποτελούν χρήσιμο υλικό της ιστορικής έρευνας...». Και ολοκληρώνει λέγοντας ότι: «Η Ιστορία δεν είναι απλά η μνήμη του παρελθόντος. Ερμηνεύει το παρόν και στοχεύει το μέλλον». 

Ορεινές Συμφωνίες | Trailer

Η ταινία «Ορεινές Συμφωνίες» θα κυκλοφορήσει στις 31 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους από την Feelgood.

Πηγές: ikm.gr , oreinessymphonies.gr, naftemporiki.gr, youtube.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου