21 Οκτωβρίου 2019

Joker και αστεία πράγματα

Aστυνομικοί παρενέβησαν σε δύο κινηματογράφους στην Αθήνα, όπου παιζόταν η ταινία «Τζόκερ», για την απομάκρυνση των ανηλίκων που την παρακολουθούσαν, αφού η ταινία, με βάση κάποιους αναχρονιστικούς νόμους που όμως εξακολουθούν να ισχύουν, έχει χαρακτηριστεί «ακατάλληλη για ανηλίκους».

Τα περιστατικά αφορούν στον κινηματογράφο που βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι, το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς και στον κινηματογράφο «ΑΕΛΩ» στην Κυψέλη, το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., η ενέργεια των αστυνομικών έγινε κατόπιν κλήσεων στην Άμεση Δράση και επώνυμων καταγγελιών από δύο διαφορετικές γυναίκες που δήλωσαν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και ανέφεραν ότι υπήρχαν ανήλικοι στους δυο κινηματογράφους. 
Οι αστυνομικοί, με την υπόδειξη των δύο γυναικών, εντόπισαν τους ανήλικους και τους παρέδωσαν στους γονείς τους, τους οποίους προηγουμένως είχαν ειδοποιήσει να βρίσκονται επιτόπου, ενώ στη συνέχεια οδήγησαν τους υπευθύνους των δυο κινηματογράφων στα αστυνομικά τμήματα. 

Το θέμα εξογκώθηκε, τόσο στα ΜΜΕ όσο και στα social media, και έγινε ο χαμός! Κυρίως από την πλευρά της αριστεράς αντιπολίτευσης. «Η εισβολή αστυνομικών σε κινηματογραφικές αίθουσες, είναι προκλητική και επικίνδυνη ενέργεια. Θυμίζει μαύρες, σκοτεινές περιόδους που έζησε η χώρα μας» εκτίμησε ο έμπειρος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. 

Και αμέσως ο νεοφώτιστος της ριζοσπαστικής Αριστεράς, Γιάννης Ραγκούσης, βρήκε τους υπεύθυνους: «Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι γι' αυτές τις αδιανόητες εξελίξεις που γυρίζουν την Ελλάδα και την Ελληνική Αστυνομία σε πολύ σκοτεινές εποχές»!. 

Ο κ. Νίκος Βούτσης, τέως Πρόεδρος της Βουλής, τόνισε τη "σοβαρότητα" της κατάστασης: «Ένα κλίμα νεοσυντηρητισμού πνέει στη χώρα και καλό είναι να το σταματήσουμε όλοι μαζί» είπε και πρόσθεσε «Είναι αναχρονιστικοί αυτοί οι νόμοι και η επίκληση τους είναι πέραν κάθε σύγχρονης αντίληψης». Πράγματι, βρίθει αναχρονισμών το ελληνικό δίκαιο, αλλά 4,5 χρόνια είχαν στη διάθεσή τους για να αλλάξουν τουλάχιστον τον σχετικό νόμο. Δεν το έκαναν.

Από την πλευρά της η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, δήλωσε ότι «το υπουργείο δεν είχε δώσει καμία εντολή, αγνοούσε το θέμα, οι κυρίες δεν ενημέρωσαν ούτε για τις προθέσεις ούτε για το τι έκαναν, όλη η ιεραρχία το αγνοούσε». «Θα κινηθεί όλη η διαδικασία που προβλέπει ο ποινικός κώδικας για την τιμωρία τους» πρόσθεσε, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι δύο υπάλληλοι «δεν είχαν καμία αρμοδιότητα καταστολής». 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε ότι θα πάει να δει την ταινία μαζί με τον 15χρονο γιο του. Καλά θα κάνει. Έτσι θα ασκήσει το δικαίωμα, της δημόσιας ανυπακοής σε έναν αναχρονιστικό νόμο, δικαίωμα που έχει κάθε πολίτης. 

Όσο για την ταινία, καλύτερη διαφήμιση, και μάλιστα ανέξοδη, δεν θα μπορούσε να υπάρξει! Και αν κάποιοι νέοι αγνοούσαν την ύπαρξή της ή αδιαφορούσαν για την ταινία, τώρα θα πάνε να τη δούνε.

Βέβαια πολλοί, αντί να δούνε το «Joker» του Τοντ Φίλιπς, θα προτιμούσαν να πιάσουν το «Joker» του ΟΠΑΠ! Ένα αστείο, αφού παράλληλα ο «Joker» ανέδειξε για μια ακόμη φορά τις αστειότητες του πολιτικού μας συστήματος.

Takis Ant για το afirimeno.com

Πηγή: Με στοιχεία από kathimerini.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου