3 Ιουνίου 2020

Τα «Ωραία» της Ημέρας 3.6.2020

Τσακαλώτος: Ένας «Τσιόδρας της οικονομίας» θα απέρριπτε την «ανοσία της αγέλης» στην αγορά. «Άλλωστε δεν μπορείς να βάλεις ξινισμένο κρασί σε νέα μπουκάλια και να ελπίζεις ότι θα ξαναγίνει καλό κρασί».
Άντρες με ολόσωμες προστατευτικές στολές περιφέρονται στα στενά της Μυκόνου.

Το πατρικό σπίτι του Χίτλερ στην Αυστρία θα γίνει Αστυνομικό τμήμα. 

Τσακαλώτος: Ένας «Τσιόδρας της οικονομίας» θα απέρριπτε την «ανοσία της αγέλης» στην αγορά

Κριτική στην κυβέρνηση για την απόφασή της να συστήσει ομάδα κορυφαίων οικονομολόγων για τον σχεδιασμό της αναπτυξιακής στρατηγικής ασκεί με ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
«Διαβάζω ότι ο κ. Μητσοτάκης ψάχνει τον "Τσιόδρα της οικονομίας" και για αυτό θα αναθέσει τους σχεδιασμούς της αναπτυξιακής στρατηγικής σε "ομάδα κορυφαίων Ελλήνων οικονομολόγων". Αρχικά αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει "Τσιόδρα της οικονομίας" καλά θα έκανε να σταματήσει να εφαρμόζει ανοσία της αγέλης σε αυτήν. Αν κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις και μείνουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι άνεργοι θα είναι αργά» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Τσακαλώτος.
«Αποτελεί όμως ψήφο εμπιστοσύνης στο παλιό επιστημονικό προσωπικό που χρησιμοποίησε όλο το εκσυγχρονιστικό αφήγημα το οποίο οδήγησε στις τεράστιες κοινωνικές ανισότητες και ήταν βασική αιτία της κρίσης του 2009» αναφέρει και μεταξύ άλλων προσθέτει:«Άλλωστε όπως έχουμε μάθει και από τη Βίβλο δεν μπορείς να βάλεις ξινισμένο κρασί σε νέα μπουκάλια και να ελπίζεις ότι θα ξαναγίνει καλό κρασί. Μια παλιά ιδέα όπως και να την πλασάρεις, παλιά ιδέα παραμένει. Σε κάποιες περιπτώσεις και επικίνδυνη. Η επιτροπή αυτή καθαυτή λοιπόν πρωτοτυπεί πέρα από την παραβολή του Κυρίου μας και αποτελείται και από ξινισμένο κρασί και παλιά μπουκάλια».
Πηγή: tovima.gr

Μύκονος εμπιστευτικό

© Byron Smith/ Getty Images/ Ideal Image

Άντρες με ολόσωμες προστατευτικές στολές περιφέρονται στα στενά της Μυκόνου λίγο πριν από την πιο απρόβλεπτη τουριστική περίοδο των τελευταίων δεκαετιών που ξεκινά και επίσημα στις 15 Ιουνίου.
Η τήρηση των μέτρων προστασίας, όπως αυτά που έχουν πάρει οι εργολάβοι της φωτογραφίας (επάνω) για να μεταφέρουν μπάζα, αλλά και αυτά που πρέπει να τηρηθούν σε μαγαζιά, εστιατόρια, μπαρ και ξενοδοχεία, είναι το τελευταίο μας οχυρό για να αντισταθούμε σε νέα, πιθανόν εισαγόμενη, διασπορά.
Αυτό που θα έχει ενδιαφέρον είναι να δούμε πώς θα κινηθούν φέτος οι επισκέπτες της Χώρας της Μυκόνου στα πλακόστρωτα στενά της, στα οποία τα βράδια συνήθως επικρατεί το αδιαχώρητο. Θα τηρηθεί το social distancing εκεί; Θα το δούμε. Το σίγουρο είναι ότι θα φορεθούν μερικές πολύ μοδάτες μάσκες...
Πηγή: kathimerini.gr/periodiko-k

Αστυνομικό τμήμα θα γίνει το πατρικό του Χίτλερ στην 
Αυστρία

Παρουσιάζοντας σήμερα τα αρχιτεκτονικά σχέδια για τη μετατροπή του πατρικού σπιτιού του Χίτλερ σε αστυνομικό τμήμα, οι αρχές της Αυστρίας εξέφρασαν την ελπίδα ότι ο χώρος θα γίνει «ουδέτερος» προκειμένου να μην προσελκύει νεοναζιστές.
Έπειτα από δεκαετίες συζητήσεων σχετικά με το τι πρέπει να γίνει με το κτίριο στην πόλη Μπράουναου, στα σύνορα με τη Γερμανία, η κυβέρνηση της Βιέννης προχώρησε σε απαλλοτρίωση το 2017. Πριν από ένα χρόνο ανακοίνωσε ότι θα το μετατρέψει σε αστυνομικό τμήμα ώστε να «μην θυμίζει ποτέ πια τον Εθνικοσοσιαλισμό».
«Η μελλοντική στέγαση εκεί, της περιφερειακής αστυνομικής διοίκησης και μίας αστυνομικής επιθεώρησης, αποτελεί την καταλληλότερη χρήση του κτιρίου», τόνισε κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού, ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ επισημαίνοντας πως, σε τελική ανάλυση, η Αστυνομία είναι ο φύλακας των θεμελιωδών δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων ελευθερίας.
Οι αρχιτέκτονες θα φροντίσουν έτσι ώστε να απομακρύνουν ότι προδίδει πως αυτό το κτίριο ήταν κάποτε το σπίτι του παιδιού που θα γινόταν ηγέτης του Τρίτου Ράιχ και θα προκαλούσε τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου