19 Ιουνίου 2020

Τα «Ωραία» της Ημέρας 19.6.2020

Πιστόλι, μετρητά και ράβδοι χρυσού στο κομοδίνο του Βούλγαρου πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ. 
Αλ. Τσίπρας: Νόμιμη αλλά λάθος η επένδυση Παπαδημούλη σε ακίνητα.
Ντόναλντ Τραμπ: «Αρρωστο κουτάβι που με εκδικείται» με το βιβλίο του ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας, Τζον Μπόλτον.

Πιστόλι, μετρητά και ράβδοι χρυσού στο κομοδίνο του Μπορίσοφ

Πολιτικός σεισμός έχει προκληθεί στη Βουλγαρία μετά από φωτογραφίες που διέρρευσαν από ανώνυμο χρήστη στο διαδίκτυο - σε βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης - και φέρεται να εμφανίζουν τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ να κοιμάται στην κρεβατοκάμαρά του με ένα πιστόλι πάνω στο κομοδίνο. 



Άλλες φωτογραφίες δείχνουν ένα πιστόλι πάνω στο κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι του πρωθυπουργού και δέσμες χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ μαζί με ράβδους χρυσού μέσα στο ανοιχτό συρτάρι του κομοδίνου.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, που κάποτε υπηρέτησε ως σωματοφύλακας του ηγέτη του κομμουνιστικού καθεστώτος Τοντόρ Ζίβκοφ, κατηγόρησε τον πρόεδρο της χώρας Ρούμεν Ράντεφ ότι τον κατασκόπευσε με ένα drone και αμφισβήτησε την εγκυρότητα ορισμένων, αλλά όχι όλων, των φωτογραφιών. «Ξεπέρασε τα όρια» δήλωσε ο Μπορίσοφ σε συνέντευξη Τύπου. «Επέτρεψε στον εαυτό του να πετάξει ένα drone και να τραβήξει φωτογραφίες μου».

Ο Ράντεφ διαμένει σε μια κατοικία κοντά στην πρωθυπουργική κατοικία στην Μπογιάνα, κοντά στην Σόφια, όπου διαμένει ο Μπορίσοφ. «Έχω πιλοτάρει αεροπλάνα και drones, αλλά δεν έχω καμία σχέση με όσα λέει ο Μπορίσοφ», δήλωσε από την πλευρά του ο Ράντεφ, πρώην πιλότος μαχητικών.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr , big5.bg 


Αλ. Τσίπρας: Νόμιμη αλλά λάθος η επένδυση Παπαδημούλη

«Νόμιμη» αλλά «λάθος» χαρακτήρισε την επένδυση των χρημάτων του Δημήτρη Παπαδημούλη σε ακίνητα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σύσκεψη που είχε με τους ευρωβουλευτές της ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. 

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «Ο τρόπος που επέλεξε τώρα να επενδύσει τα χρήματα, που απέκτησε νόμιμα και όχι παράνομα, ήταν λάθος. Νομίζω ότι το έχει κατανοήσει και ο ίδιος». 

Όπως είπε «μετά και τη σαφή δέσμευσή του, ότι όσο κατέχει δημόσιο αξίωμα δεν θα εισπράττει ούτε ένα ευρώ από ακίνητα που διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες και θα δίνει το σύνολο των χρημάτων αυτών σε κοινωνικές δράσεις, το θέμα θεωρείται λήξαν».


Πηγή: kathimerini.gr
Σχετική ανάρτηση: Ο Δ. Παπαδημούλης και η ... Παπαδημούπολη

Τραμπ: «Αρρωστο κουτάβι που με εκδικείται» ο Τζον Μπόλτον

Αναστάτωση έχει προκαλέσει το βιβλίο, που τιτλοφορείται The Room Where It Happened: A White House Memoir («Το δωμάτιο όπου έγινε: Απομνημονεύματα από τον Λευκό Οίκο»), του πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Μπόλτον, στο οποίο αποκαλύπτεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος επιδίωξε τη βοήθεια του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ για να κερδίσει την επανεκλογή του, κατά τη διάρκεια μιας κεκλεισμένων των θυρών συνάντησης τον Ιούνιο του 2019 - μία κατηγορία - καταπέλτης.

Ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας, που αποπέμφθηκε από τον Λευκό Οίκο τον Σεπτέμβριο - έπειτα από 17 μήνες στον ρόλο του συμβούλου εθνικής ασφαλείας- παρουσιάζει έναν Ντόναλντ Τραμπ ανίδεο για βασικά πράγματα, με μόνο ένα πράγμα στο μυαλό του, την επανεκλογή του, παντελώς αδιάφορο για το αν θα θέσει σε κίνδυνο τις ΗΠΑ για να την εξασφαλίσει.

Σε χθεσινό tweet του, ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τον Μπόλτον «άρρωστο κουτάβι» που γράφει «ψέματα και κατασκευασμένες ιστορίες που έχουν σκοπό να με κάνουν να φαίνομαι κακός, για να με εκδικηθεί που τον απέλυσα». 

Donald J. Trump✔@realDonaldTrump
Bolton’s book, which is getting terrible reviews, is a compilation of lies and made up stories, all intended to make me look bad. Many of the ridiculous statements he attributes to me were never made, pure fiction. Just trying to get even for firing him like the sick puppy he is!


Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου