6 Ιουνίου 2020

Τα «Ωραία» της Ημέρας 6.6.2020

BLACK LIVES MATTER, ένα γιγαντιαίο μήνυμα διαμαρτυρίας σε δρόμο που οδηγεί στον Λευκό Οίκο.
Τραμπ: Ο Τζορτζ Φλόιντ θα ήταν περήφανος για τη μείωση της ανεργίας!
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα για τους αμερικανικούς… αστακούς! 

BLACK LIVES MATTER σε δρόμο που οδηγεί στον Λευκό Οίκο. 

Ένα γιγαντιαίο μήνυμα διαμαρτυρίας τοποθετήθηκε σαν πανό στην άσφαλτο ενός από τους πολυσύχναστους δρόμους της Ουάσινγκτον. Το BLACK LIVES MATTER εκτείνεται σε μήκος δύο τετραγώνων της 16th Street, κεντρικού άξονα που οδηγεί νότια, στον Λευκό Οίκο. Κάθε ένα από τα κεφαλαία κίτρινα γράμματα καλύπτει και τους δύο άξονες του δρόμου, από πεζοδρόμιο σε πεζοδρόμιο. 

Την επιπέδια τοιχογραφία υλοποίησε η καλλιτέχνης Simone Leigh, με τη βοήθεια δημοτικών υπαλλήλων και εθελοντών. Ήταν η δήμαρχος της πόλης, η Muriel Bowser, εκείνη που ήλθε σε επαφή με τους δημιουργούς του και οι εργασίες ξεκίνησαν την Παρασκευή το πρωί. Έξω από την St John's Church, δίπλα από το Lafayette Park, 
η δήμαρχος δήλωσε: «είμαστε εδώ ως κάτοικοι της Ουάσιγκτον - απλά, θέλουμε όλοι να είμαστε εδώ, μαζί, ειρηνικά, να δείξουμε ότι στην Αμερική μπορείς να συγκεντρωθείς ειρηνικά, μπορείς να φέρεις τις αιτιάσεις σου στην κυβέρνησή σου και να ζητήσεις αλλαγή». «Είμαστε εδώ, ειρηνικά, ως Αμερικανοί, σε δρόμους αμερικανικούς, σε δρόμους της Ουάσιγκτον» τόνισε η Bowser. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ακατάληπτος ο Τραμπ: Ο Φλόιντ θα ήταν περήφανος για τη μείωση της ανεργίας

Η απρόσμενη μείωση της ανεργίας στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκε χθες σηματοδοτεί μια «σπουδαία ημέρα» για τον Τζορτζ Φλόιντ, τον Αφροαμερικανό που πέθανε από ασφυξία κατά τη σύλληψή του από τέσσερις αστυνομικούς, υποστηρίζει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. 

«Ελπίζω ότι ο Τζορτζ μας βλέπει από εκεί ψηλά και σκέφτεται ότι αυτό που συμβαίνει στη χώρα είναι μεγαλειώδες. Είναι μια μεγάλη ημέρα για εκείνον, μια μεγάλη ημέρα για όλον τον κόσμο», είπε ο Τραμπ, συνδέοντας τα καλά οικονομικά αποτελέσματα με την τραγωδία που συγκλονίζει τις ΗΠΑ εδώ και δύο εβδομάδες.

Team Trump (Text TRUMP to 88022) ✔@TeamTrump
"Equal justice under the law must mean that every American receives equal treatment in every encounter with law enforcement regardless of race…Hopefully #GeorgeFloyd is looking down right now & saying this is a great thing that's happening for our country…in terms of equality"


Πηγή: https://www.tanea.gr/2020/06/05/world/akataliptos-o-tramp-o-floint-tha-itan-perifanos-gia-ti-meiosi-tis-anergias/

Kevin Kallaugher: "The point man" από The Economist.

Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα για τους αμερικανικούς… αστακούς

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε χθες να επιβάλει δασμούς στην αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν οι Βρυξέλλες δεν άρουν τους δασμούς τους στους αμερικανικούς αστακούς, αποκαλώντας «βασιλιά των αστακών» τον σύμβουλό του για θέματα εμπορίου Πίτερ Ναβάρο, ο οποίος έχει αναλάβει τις συνομιλίες για το θέμα αυτό.

«Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν άρει αμέσως αυτόν τον δασμό θα επιβάλουμε δασμούς στα αυτοκίνητά της, που θα είναι αντίστοιχοι. Ο Πίτερ Ναβάρο θα είναι πλέον ο βασιλιάς των αστακών», είπε ο Τραμπ. 

Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου