20 Ιουνίου 2020

ΕΣΗΕΑ: «Απαράδεκτος διασυρμός συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου» από σποτ του ΣΥΡΙΖΑ

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, απέστειλε σήμερα η ΕΣΗΕΑ, με αφορμή το σποτ (με τίτλο "Πόσο κοστίζει ο Μωυσής;") 
της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχετικά με την κρατική χρηματοδότηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης στο πλαίσιο της καμπάνιας για τον κορωνοϊό. Σε αυτή, μεταξύ άλλων, γίνεται λόγος για «προκλητικό βίντεο», αλλά και για «απαράδεκτο διασυρμό συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου».

Απαντώντας στο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για «σατιρικό σποτ» και για «επιλεκτική ευαισθησία» της ΕΣΗΕΑ. 

Το σχετικό Δελτίο Τύπου 
της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, απέστειλε την ακόλουθη επιστολή στο Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του «ΣΥΡΙΖΑ» κύριο Πάνο Σκουρλέτη, διαμαρτυρόμενο για video που διασύρει τους Έλληνες δημοσιογράφους. Η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριε Σκουρλέτη,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στηλιτεύει τον απαράδεκτο διασυρμό συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου μέσω του προκλητικού video που δημοσιεύσατε στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης και της αντιπολιτευτικής τακτικής.

Η ΕΣΗΕΑ διαχρονικά και σταθερά ζητεί διαφάνεια και ισοτιμία σε οποιαδήποτε διαδικασία σχετίζεται, άμεσα ή έμμεσα, με οικονομική ενίσχυση των ΜΜΕ.

Σας υπενθυμίζουμε, άλλωστε, ότι με επιστολή μας μέσα στον Μάιο σας απευθύναμε, όπως και σε όλα τα κόμματα, πρόσκληση για συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουμε το φλέγον ζήτημα της ενίσχυσης του έντυπου Τύπου και τα κριτήρια που θα τη διέπουν. Δυστυχώς, δεν ανταποκριθήκατε. Αντίθετα, επιλέγετε να επιτίθεστε στο σύνολο των δημοσιογράφων που στην πλειονότητά τους εργάζονται -όσοι έχουν ακόμη δουλειά- κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες
»

το βίντεο

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στη διαμαρτυρία της ΕΣΗΕΑ.

Απαντώντας στο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων, πηγές της Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για «σατιρικό σποτ» και για «επιλεκτική ευαισθησία» της ΕΣΗΕΑ. 

Χαρακτηριστικά οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν:
«Σε μια εποχή που έχει εξαφανιστεί η σάτιρα από σχεδόν όλα τα ΜΜΕ (τυχαίο;). Σε μια εποχή που έχει εξαφανιστεί ο πλουραλισμός (καθόλου τυχαίο). Η ΕΣΗΕΑ δείχνει επιλεκτική ευαισθησία στη σάτιρα ενός σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην επικίνδυνη για την ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία φαιδρότητα της εν κρυπτώ χρηματοδότησης ανύπαρκτων μέσων από την κυβέρνηση. Μακάρι να επεδείκνυε τα ίδια αντανακλαστικά όταν εκβιάζονταν και απολύονταν δημοσιογράφοι επειδή δεν εξυμνούσαν το καθεστώς Μητσοτάκη. Παρόλα αυτά, θα περιμένουμε από την ΕΣΗΕΑ να απαιτήσει μαζί μας να δώσει η κυβέρνηση τώρα στο φως τη λίστα με τα ποσά που έδωσε στα ΜΜΕ».

Πηγές: esiea.gr , efsyn.gr , 
youtube.com

1 σχόλιο:

  1. O πρώην πρόεδρος της ισραηλιτικής κοινότητας Αθηνών και επιχειρηματίας, Μίνος Μωυσής, σε ανάρτησή του στο Facebook, καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει το σποτ για τα ΜΜΕ και να ζητήσει συγγνώμη καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, αναπαράγει «στερεοτυπικό αντισημιτικό περιεχόμενο». Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο (Εβραίος) Μωυσής, που για τις ανάγκες του σποτ ενδύεται τον δημοσιογράφο ή τα ΜΜΕ ή τον ΠΘ, είναι φιλάργυρος, εξαγοράσιμος και διαθέσιμος να μεταφέρει στο λαό του ο,τιδήποτε, αρκεί να πέφτει το παραδάκι από το αφεντικό του (...)».

    ΑπάντησηΔιαγραφή