25 Ιουνίου 2020

Ν. Παππάς: «Αναλαμβάνω την ευθύνη»!

Τον λόγο ζήτησε και πήρε, αμέσως μετά τον Αλέξη Τσίπρα, στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο τομεάρχης Οικονομίας, Νίκος Παππάς.

«Θέλω ευθύς εξαρχής να τοποθετηθώ, αναλαμβάνοντας την ευθύνη και να κάνω την αυτοκριτική μου για σημεία τής παρανόμως κτηθείσας συνομιλίας που είδαν το φως της δημοσιότητας. Είναι προφανές ότι όσα ειπώθηκαν δεν είχαν να κάνουν με τις αυθεντικές πεποιθήσεις μου, αλλά ειπώθηκαν απέναντι σε έναν άνθρωπο σε παραλήρημα, που προσπαθούσα να καθησυχάσω. Ωστόσο λάθη ύφους και ουσίας έδωσαν αφορμή για επιθέσεις εναντίον μας. Και αναλαμβάνω γι αυτό την ευθύνη» είπε ο κ. Παππάς.

Λίγο νωρίτερα, στην εισήγησή του, ο Αλέξης Τσίπρας είχε τονίσει με νόημα: «Οφείλουμε όλοι και κυρίως τα στελέχη πρώτης γραμμής να προσέχουμε κάθε μας πράξη και κάθε μας λέξη. Δεν έχω καμία αμφιβολία για την εντιμότητα των στελεχών μας, τα οποία σε όλες τις περιστάσεις έχουν αποδείξει την ανιδιοτέλειά τους. Από εκεί και πέρα, ο καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για λάθη, παραλείψεις ή αστοχίες. Όχι απλά για να πάμε παρακάτω. Αλλά για να μην τα επαναλάβουμε» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Να αναλάβει λοιπόν την ευθύνη ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, «αναλαμβάνω την ευθύνη» είπε ο Νίκος Παππάς, χωρίς κάποια έμπρακτη κίνηση ανάληψής της (έστω παραίτηση από την θέση του τομεάρχη Οικονομίας του κόμματός του) και η αυλαία έπεσε, θεωρώντας και οι δυο ότι εκεί η παράσταση τελείωσε. Όμως, η ουσία είναι ότι το θέμα μόλις τώρα άρχισε. Η λεκτική ανάληψη ευθύνης στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν αρκεί, αλλά ούτε και ουσιαστική ανάληψη ευθύνης είναι. 

"Το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους" είχε πει τότε ο Παπαγγελόπουλος για την υπόθεση Novartis, αναφερόμενος στους πολιτικούς του αντιπάλους. Έγινε όμως μπούμερανγκ! Το Σκίτσο είναι του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή".

Σχολιάζοντας η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων αναφέρει: «Τη στιγμή που όλη η Ελλάδα παρακολουθεί τους σοκαριστικούς διαλόγους του κ. Παππά, ο κ. Τσίπρας το μόνο που βρήκε να ψελλίσει, είναι για "λάθη, παραλείψεις ή αστοχίες" και ο κ. Παππάς ότι τα αδιανόητα που εκστόμιζε, δεν είχαν να κάνουν με τις "αυθεντικές πεποιθήσεις" του. (...)  Αποδεικνύεται γι' άλλη μια φορά ότι ο κ. Παππάς είναι το άλλο πρόσωπο του κ. Τσίπρα και μαζί παίζουν θέατρο. Αλλά δεν μπορούν να ξεφύγουν από τις ευθύνες τους. Ανάληψη ευθύνης για ένα τόσο σοβαρό θέμα, δίχως παραίτηση ή αποπομπή δεν υπάρχει».

Πηγές: Με στοιχεία από naftemporiki.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική ανάρτηση: Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι Παππά με Μιωνή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου