5 Ιουνίου 2020

Τα Ωραία της Ημέρας 5.6.2020

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος.
Ο Δήμος Αθηναίων, συμμετέχοντας με έμπρακτο τρόπο στο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, μεταφύτευσε αιωνόβιες ελιές από την Αχαΐα στην Αθήνα.
Ο Παύλος Πολάκης θα καταβάλλει στον Άδωνι Γεωργιάδη 15.000 ευρώ για προσβολή προσωπικότητας. 

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντός (φωτογραφία επάνω αριστερά).

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν περιβαλλοντικές οργανώσεις, κόμματα, φορείς και συλλογικότητες και η Πρωτοβουλία SupportEarth - ανεξάρτητο δίκτυο συσπείρωσης περιβαλλοντικών και κοινωνικών συλλογικοτήτων.
Ορισμένα από τα συνθήματα που πρωτοστατούν είναι τα εξής: «Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για την γή και την ελευθερία», «Αλλάξτε το σύστημα, όχι το κλίμα». Σε ορισμένα από τα πολύχρωμα πλακάτ που έχουν υψώσει οι διαδηλωτές αναγράφονται και φράσεις όπως «σώστε τον κόσμο», «όχι σε εξορύξεις».
Πηγή: protothema.gr

Ο Δήμος Αθηναίων μεταφύτευσε αιωνόβιες ελιές από την Αχαΐα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 


Δεκάδες ελιές, ορισμένες εκ των οποίων είναι αιωνόβιες, φυτεύει από σήμερα στα παρτέρια της Ιεράς Οδού, ο Δήμος Αθηναίων, συμμετέχοντας με έμπρακτο τρόπο στο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.
Τα δένδρα μεταφέρθηκαν με την βοήθεια της «ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε.» από την περιοχή της Ακράτας, όπου πραγματοποιεί εργασίες και τα περισσότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, έχουν ηλικία από 40 ως 60 χρόνια. Συνολικά 30 μεγάλες εντυπωσιακές ελιές φυτεύονται σε παρτέρια της Ιεράς Οδού, ενώ θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα, φυτεύσεις και στη νησίδα του δρόμου. Στόχος του δήμου, αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι να μεταφυτευτούν περίπου 100 μεγάλες ελιές και στα επτά Δημοτικά Διαμερίσματα
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr

Ο Παύλος Πολάκης θα καταβάλλει στον Άδωνι Γεωργιάδη 15.000 ευρώ για προσβολή προσωπικότητας

Το ποσό των 15.000 ευρώ υποχρεούται να καταβάλλει στον υπουργό Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας τον έκρινε ένοχο για το αδίκημα της προσβολης προσωπικότητας, καθώς, σύμφωνα με τους δικαστές, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός υγείας ισχυρίστηκε ψευδώς μέσω του Facebook οτι ο Άδωνις Γεωργιάδης διατηρούσε off shore εταιρεια και μάλιστα ότι αυτή συνδεόταν δήθεν με διαφθορά στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Στην ανάρτησή του, ο κ. Πολάκης είχε χαρακτηρίσει τον Άδωνι Γεωργιάδη ως «ανθρωπάκι της αρπαχτής και της λαμογιάς».
Οι δικαστές έκριναν, δυο μέρες πριν, ότι «πρόθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας ήταν να συκοφαντήσει και να εξυβρίσει τον Άδωνι Γεωργιάδη», ενώ παράλληλα υποχρεώνουν τον κ. Πολάκη να αναρτήσει την καταδικαστική απόφαση στον λογαριασμό του στο Facebook και να ζητήσει συγγνώμη. 
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έγραψε στο  twitter: 
Άδωνις Γεωργιάδης @AdonisGeorgiadi
·3 Ιουν
Σήμερα εξεδόθη πρωτόδικη καταδικαστική του κ. Πολάκη απόφαση για συκοφαντική μου δυσφήμιση. Το Δικαστήριο τον υποχρεώνει σε 15.000€ και να αναρτήσει συγγνώμη στην σελίδα του στο Facebook. Για όσα είπε στον ⁦
@AntonisSroiter⁩ ακολουθεί νέα Αγωγή.
Πηγές: naftemporiki.gr, twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου