27 Ιουνίου 2020

Παραπολιτικά: Διάλογος ντροπής Καμμένου - Παπαγγελόπουλου

Νέο πολιτικό σεισμό αναμένεται να προκαλέσουν οι διάλογοι της ντροπής Καμμένου – Παπαγγελόπουλου μπροστά στον Αλέξη Τσίπρα για τα στελέχη των Παραπολιτικών, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας σήμερα Σάββατο η εφημερίδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο γνώριζε, αλλά παρέμενε και θεατής σε συζητήσεις που πραγματοποιούνταν μέσα στο γραφείο του και είχαν ως κυρίαρχο αίτημα την ωμή παρέμβαση στη δικαιοσύνη, προκειμένου να εξοντωθούν τα επιτελικά στελέχη της εφημερίδας. 

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στον διάλογο που είχε ο κ. Παπαγγελόπουλος με τον διευθυντή των «Παραπολιτικών» Παναγιώτη Τζένο, μετά την ομιλία που είχε πραγματοποίηση ο αναπληρωτής υπουργός στη Βουλή για την υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κυριαρχούσε η επιθυμία του υπουργού Αμυνας να υπάρξει παρέμβαση Παπαγγελόπουλου προκειμένου να εξοντωθεί η εφημερίδα. Συγκεκριμένα ο Πάνος Καμμένος φέρεται να ζήτησε από τον Παπαγγελόπουλο να επικοινωνήσει με τον τότε προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ηλ. Ζαγοραίο: «Μου λέει "απόδειξέ το ότι μου λες αλήθεια, πάρε τώρα τον Ζαγοραίο μπροστά μου και δώσει του εντολή να τους γαμ..σει"», είπε ο κ. Παππαγγελόπουλος μεταφέροντας την κουβέντα που είχε με τον Καμμένο .

Μάλιστα ο κ. Παπαγγελόπουλος αποκαλύπτει ότι η σχετική συζήτηση έγινε παρόντος του Αλέξη Τσίπρα μέσα στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή. 


Ο διάλογος Παππαγγελόπουλου – Τζένου

Απόσπασμα από τον αποκαλυπτικό διάλογο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παππαγγελόπουλου (Π) με τον διευθυντή των «Παραπολιτικών» Παναγιώτη Τζένο (Τζ), που έγινε στο γραφείο του πρώτου:

Π: (...) Και την ώρα που τα λέω αυτά μπουκάρει ο Καμμένος μέσα.

Τζ: Στο γραφείο του Τσίπρα στη Βουλή;

Π: Μεταξύ μας αυτά τώρα, ούτε στον Γιάννη γιατί ο Γιάννης είναι μαλάκας, θα γράψει κανένα παραπολιτικό.

ΤΖ: ΝΑΙ

Π: Τελειώνει εκεί. Καταλαβαίνει παρόλο το μεθύσι του ότι έχω δίκιο και ότι δεν μπορεί να πείσει τον Τσίπρα. Ναι, μου λέει αλλά στο θέμα του Ανδρέου. Εγώ δεν κατάλαβα.

ΤΖ: Ποιος είναι ο Ανδρέου;

Π: Ο Ανδρέου είναι ο εισαγγελέας που πρέπει να έχει την υπόθεση τη δική σας για εγκληματική οργάνωση.

Τζ: Περίμενε, γύρισε αυτή από την…

Π: Δεν ξέρω, έχω ζητήσει ενημέρωση.

ΤΖ: Περίμενε, ο Ζαγοραίος δεν σου έχει πει;

Π: Ακουσε να δεις, μετά από αυτή την ιστορία ο Ζαγοραίος μετά από την αυτή την ιστορία δεν βλέπει ούτε σηκώνει τηλέφωνα με σημειώματα μόνο επικοινωνούμε.

ΤΖ: Φοβάται παρακολούθηση.

Π: Και ο Ζαγοραίος μέχρι να κόψουμε τις επικοινωνίες μου έλεγε «ήλθε η καργιόλα, πλακωθήκαμε, αυτά, εκείνο, το άλλο». Του λέω «ποιος το λέει αυτό, ρε μαλάκα;» του λέω. Μου λέει «οι αστυνομικοί». Του τμήματος εκεί.

ΤΖ: Του εκβιαστών;

Π: Δεν ξέρω, έτσι ο Καμμένος τώρα μπορεί να λέει και μαλακίες εεε όχι, και λένε ότι ο Ζαγοραίος δεν αφήνει τον Ανδρέου και τον Ζαγοραίο δεν τον αφήνεις εσύ. Του λέω «τι λες ρε μαλάκα, εγώ ούτε ξέρω για την υπόθεση» λέω εγώ, την είχα ξεχάσει, δεν ήξερα ότι… Μου λέει «απόδειξέ το ότι μου λες αλήθεια. Πάρε τώρα τον Ζαγοραίο μπροστά μου και δώσε του εντολή να τους γαμήσει». Του λέω…

ΤΖ: Στον Τσίπρα αυτό μπροστά; Κάτσε, περίμενε στον Τσίπρα αυτό μπροστά;

Π: Ναι, ναι, ναι 


Αντιδράσεις:

Τι απαντά ο Ηλ. Ζαγοραίος: Ο τέως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά, απαντά ότι τα δημοσιεύματα "στόχο έχουν να πληγεί η τιμή και η υπόληψή μου αλλά και το κύρος της δικαιοσύνης".

Αντίδραση Καμμένου: Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος σε δήλωση του, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Μετά τη δημοσιοποίηση μιας από τις πολλές -προφανώς- θερμές συνομιλίες των Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένου με τον άλλοτε «αγαπημένο» τους υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, εάν ο τελευταίος δεν διαψεύσει ρητά, αφενός την συνομιλία τους, αφετέρου τα όσα ψευδώς φέρεται να διηγήθηκε για προφανείς λόγους συναλλαγής, και οι πλέον αφελείς πλέον αντιλαμβάνονται την σχέση διαπλοκής που είχαν τα παραπάνω πρόσωπα μεταξύ τους, τα οποία ενημερώνονταν αναρμοδίως και υπογείως για εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, και μάλιστα για υπόθεση που αφορούσε στα ανήλικα παιδιά μου».

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
Όσα αποκαλύπτονται σήμερα από τα "Παραπολιτικά", αποτελούν άλλη μια κραυγαλέα επιβεβαίωση της λειτουργίας του παρακράτους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δύο υπουργοί, συζητούν μπροστά στον Πρωθυπουργό να δοθούν εντολές σε δικαστικούς, τους οποίους αντιμετωπίζουν ως εκτελεστικά τους όργανα, προκειμένου να προβούν σε διώξεις κατά δημοσιογράφων. Στα σκοτεινά σχέδια εμπλέκουν και αξιωματικούς της ΕΛΑΣ. Το ύφος των συνομιλιών ακριβώς ίδιο με εκείνο του Ν. Παππά.
Ο τότε Πρωθυπουργός, φαίνεται να τα θεωρεί όλα αυτά απολύτως φυσιολογικά. Γι΄αυτό ακόμη και σήμερα ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να καλύπτει όλα αυτά τα αδιανόητα για δημοκρατική χώρα. Οι "αρμοί της εξουσίας" στην υπηρεσία του παρακράτους.
Τα όσα έρχονται στο φως, δείχνουν σε όλους το ύφος και το ήθος της εξουσίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Γι’ αυτό η αποκάλυψη του παρακράτους και η αποκατάσταση της θεσμικής λειτουργίας, δεν είναι κομματική υπόθεση. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας.


Πηγές: Στοιχεία από 
parapolitika.grin.grprotothema.grnd.gr

Σχετική ανάρτηση: Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι Παππά με Μιωνή (23.6.2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου