6 Ιουνίου 2020

Αντιπαράθεση για το «Greek Summer is a state of mind»


Για «συκοφαντικά και πρωτοφανή ψευδή», κάνει λόγο ο ΣΕΤΕ, σχολιάζοντας δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Marketing Greece και ο ίδιος ο Σύνδεσμος, ανέλαβαν με απευθείας ανάθεση από τον ΕΟΤ, ποσό 32 εκατ. ευρώ για την καμπάνια προώθησης του ελληνικού τουρισμού. "Έκαναν φιέστα με κλεμμένη καμπάνια από εταιρεία καλλυντικών" αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι απαντά ο εμπνευστής της καμπάνιας.

«Το βίντεο για τη καμπάνια της χώρας στο εξωτερικό που παρουσιάστηκε την Πέμπτη σε ειδική εκδήλωση παρουσία του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, δημιουργήθηκε από τη Marketing Greece, τον Στηβ Βρανάκη και τον ΕΟΤ, πληρώθηκε εξ’ ολοκλήρου από την MG και παραδόθηκε δωρεάν στην Κυβέρνηση, ελεύθερο πνευματικών δικαιωμάτων. Το κόστος του ελληνικού δημοσίου για την καμπάνια είναι μηδενικό» τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος.

Κλείνοντας, ο ΣΕΤΕ δηλώνει κατηγορηματικά, ότι 
«ο ελληνικός τουρισμός, οι επιχειρήσεις του, οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που πλήττονται σφοδρά από την υγειονομική κρίση, δεν πρέπει και δεν μπορούν να γίνουν το πεδίο σύγκρουσης μικρών ή μεγάλων συμφερόντων και σκοπιμοτήτων», καταλήγει στην ανακοίνωσή του. 

Βίντεο: The Greek Summer State of Mind

Αντιπαράθεση Μαξίμου - ΣΥΡΙΖΑ

Το ζήτημα έχει προκαλέσει σύγκρουση σε πολιτικό επίπεδο:

Σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «παρέκαμψε τον ΕΟΤ και έδωσε με απευθείας ανάθεση 32 εκατ. ευρώ σε ιδιωτική εταιρεία, για να παρουσιάσει τελικά ως καμπάνια προώθησης του ελληνικού τουρισμού την διαφήμιση που χρησιμοποίησε πριν από δύο μόλις μήνες γνωστή εταιρεία καλλυντικών. «Ελπίζουμε να μην έχουν το θράσος να ρίξουν σήμερα το φταίξιμο για το πρωτοφανές φιάσκο στον κ. Θεοχάρη. Την αποκλειστική ευθύνη έχει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και το 'επιτελικό κράτος' του που μας επιστρέφει στις χειρότερες μέρες της ρεμούλας, της τσαπατσουλιάς, της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος. Του διεθνούς διασυρμού τελικά της χώρας μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο κ. Πέτσας κατηγόρησε την Κουμουνδούρου ότι «επιλέγει να υιοθετεί οτιδήποτε ψεύτικο διακινούν τα trolls των 0,60 ευρώ του διαδικτύου», προσθέτοντας: «Τελευταίο ατόπημα ο εναγκαλισμός του ΣΥΡΙΖΑ με τα ψέματα ότι η καμπάνια του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και των φορέων του τουρισμού μέσω της Marketing Greece θα κοστίσει δήθεν 32 εκατ. ευρώ. Μα δεν μπορούν να δουν ότι όλος ο Προϋπολογισμός του ΕΟΤ είναι 32 εκατ. ευρώ; Δεν καταλαβαίνουν ότι αυτογελοιοποιούνται;». Και συμπλήρωσε : «Κρίμα, γιατί η Δημοκρατία μας έχει ανάγκη σοβαρής αντιπολίτευσης».

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πολλά, δεν είπε όμως τίποτα για την ταμπακιέρα. Ας απαντήσει λοιπόν στο απλό: Έκαναν φιέστα με κλεμμένη καμπάνια από εταιρεία καλλυντικών; Ναι ή όχι;», τονίζει στην απάντησή του προς τον κ. Πέτσα ο ΣΥΡΙΖΑ.


Τι απαντά ο εμπνευστής της καμπάνιας για τον τουρισμό, Θανάσης Παπαθανασίου:

Θέση για τις αντιδράσεις που προκάλεσε το διαφημιστικό σποτ του ΕΟΤ πήρε ο δημιουργός του κειμένου στο βίντεο, Θανάσης Παπαθανασίου (Thanasis Papathanasiou), με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Για να τελειώνουμε με την υποτιθέμενη αντιγραφή του σλόγκαν των αντιηλιακών. Η φράση Summer state of mind υπάρχει στη λογοτεχνία εδώ και χρόνια όπως και χιλιάδες ακόμα εκδοχές του τι είναι state of mind. Η εταιρία καλλυντικών την υιοθέτησε πρόσφατα για μια προσφορά της. Σε Ευρώπη και Αμερική η φράση έχει ξαναχρησιμοποιηθεί πολλές φορές. Εμείς τη χρησιμοποιούμε στη μέση του κειμένου -δεν είναι καν σλόγκαν- για να πετύχουμε αυτό που είναι ο επικοινωνιακός μας στόχος και που οι "ειδικοί" της επικοινωνίας στο διαδίκτυο αδυνατούν να δουν: Να καθιερώσουμε την έκφραση “Greek Summer” σαν την ανώτερη, την πιο ξεχωριστή μορφή διακοπών στη Μεσόγειο και να βρεθούμε έτσι ένα ποιοτικό σκαλί πάνω από τους ανταγωνιστές μας. Να το κάνουμε brand δηλαδή. (...)» 

Πηγή: kathimerini.gr, youtube.com, Facebook.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου