3 Ιουνίου 2020

SZ: Ένας ακατάλληλος πρόεδρος για τις ΗΠΑ

Η ένταση στις ΗΠΑ και ο ρόλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι το θέμα που κυριαρχεί και στον γερμανικό τύπο, με την Süddeutsche Zeitung να γράφει ότι «ο Τραμπ είναι ακατάλληλος για τη θέση του προέδρου των ΗΠΑ» σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Deutsche Welle. Όμως εκείνος ισχυρίζεται ότι «Εχω κάνει τα περισσότερα για τους Αφροαμερικανούς μετά τον Αβράαμ Λίνκολν». Επάνω αριστερά: Γελοιογραφία του Σεργκέι Έλκιν για τη DW. 

"Ένας ακατάλληλος πρόεδρος για τις ΗΠΑ"

Η Süddeutsche Zeitung γράφει: «Είναι καθήκον του προέδρου σε μια τέτοια κατάσταση να ησυχάζει τον κόσμο, να πενθεί μαζί με αυτούς που πενθούν, να συζητάει. Αυτό είναι σημαντικό γιατί η σημερινή κατάσταση σχετίζεται με την κληρονομημένη αμερικανική αμαρτία της σκλαβιάς και του ρατσισμού. Αυτό το κατάλαβαν αρχηγοί της αστυνομίας που μίλησαν με διαδηλωτές καθώς και δημόσια πρόσωπα αλλά και πρόσωπα που δεν σχετίζονται με τον δημόσιο βίο και γονάτισαν για τον Τζορτζ Φλόιντ. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν το κατάλαβε. Θέλει δια της βίας να αποκαταστήσει αυτό που θεωρεί δίκαιο. Οι αντιδράσεις του ήταν μικροπρεπείς, διχαστικές και ντροπιαστικές. Και ήταν αυτές διότι ο Τραμπ είναι ακατάλληλος για τη θέση του προέδρου των ΗΠΑ». 

Για το ίδιο θέμα η Frankfurter Allgemeine Zeitung στο πρωτοσέλιδο σχόλιό της αναφέρει: «Ο Τραμπ απειλεί να χρησιμοποιήσει τον στρατό ακριβώς εκεί που δημοκρατικοί κυβερνήτες και δήμαρχοι δεν θέλουν και στέλνει ένα μήνυμα: δεν θέλει τη συμφιλίωση και δεν συμβάλλει στη θεραπεία αυτής της παλιάς πληγής του ρατσισμού, αλλά προτιμά να κάνει επίδειξη ισχύος… Ο Τραμπ παίζει το στρατιωτικό χαρτί με την ελπίδα ότι θα είναι η ηγετική φυσιογνωμία του λευκού εθνικισμού και θα καταφέρει να καρπωθεί οφέλη στις εκλογές του φθινοπώρου».

Η Augsburger Allgemeine σχολιάζει για το ίδιο θέμα: «Εάν θα μπορέσουμε σύντομα πάλι να πιστέψουμε στο αμερικάνικο όνειρο δεν το ξέρει κανείς. Πόσο γρήγορα θα συνέλθουν οι ΗΠΑ από τη διακυβέρνηση Τραμπ; Άγνωστο. Το βέβαιο είναι ότι ειδικά αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος θα όφειλε να διασφαλίσει την εθνική ασφάλεια αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια: για την εθνική των ΗΠΑ αλλά και για την παγκόσμια».


Πηγή: Deutsche Welle

Γκράφιτι για τον George Floyd

Ενσυναίσθηση. Οταν έχεις αδικηθεί πολύ, τότε την όποια αδικία την νιώθεις στο πετσί σου. Ετσι λοιπόν στην πολύπαθη Ιντλιμπ της Συρίας φτιάχτηκε ένα γκράφιτι στα χαλάσματα για το θύμα της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ, George Floyd. 
Φωτογραφία Mohamad Jamalo/via REUTERS, από την Καθημερινή 

Τραμπ: Εχω κάνει τα περισσότερα για τους Αφροαμερικανούς μετά τον Αβράαμ Λίνκολν

Σχετικά με τη στάση της κυβέρνησης του απέναντι στους Αφροαμερικανούς πολίτες των ΗΠΑ, τοποθετήθηκε την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση του έχει κάνει τα περισσότερα για τη μαύρη κοινότητα από οποιονδήποτε Αμερικανό πρόεδρο από την εποχή του Αβράαμ Λίνκολν. 


«Η κυβέρνηση μου έχει κάνει τα περισσότερα από οποιονδήποτε πρόεδρο για τη μαύρη κοινότητα από την εποχή του Αβράαμ Λίνκολν», αναφέρει χαρακτηριστικά σε κοινοποίηση του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, απαριθμώντας τις διάφορες σχετικές πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης του και τονίζοντας ότι επί της διακυβέρνησης του παρατηρούνται τα χαμηλότερα επίπεδα ανεργίας, εγκληματικότητας και φτώχειας της ιστορίας για τους Αφροαμερικανούς των ΗΠΑ.

Donald J. Trump✔@realDonaldTrump
My Admin has done more for the Black Community than any President since Abraham Lincoln. Passed Opportunity Zones with @SenatorTimScott, guaranteed funding for HBCU’s, School Choice, passed Criminal Justice Reform, lowest Black unemployment, poverty, and crime rates in history…
9:27 μ.μ. - 2 Ιουν 2020


Επίσης, σε επόμενο «τιτίβισμα» του, υπογράμμισε ότι «τα καλύτερα έρχονται» για την αφροαμερικάνικη κοινότητα των Ηνωμένων Πολιτειών.


Πηγές: kathimerini.grtwitter.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου