24 Απριλίου 2013

Περίεργα στο Μαραθώνιο του Λονδίνου

Δρομείς, που ντύθηκαν με διασκεδαστικά και ευφάνταστα κοστούμια, σαν γάιδαροι, νύφες, μάγειρες, χιμπατζήδες, όπως προστάζει η παράδοση των τελευταίων ετών, έτρεξαν στον Μαραθώνιο του Λονδίνου την Κυριακή στις 21.4.2013. 

Κατόρθωσαν έτσι να δώσουν μια εναλλακτική νότα στον αγώνα και να περάσουν αρκετά μηνύματα στους θεατές.


Φορώντας ένα τεράστιο κεφάλι γαϊδάρου, ο αστυνομικός Νικ Βαν Γκέλντερ προσπαθούσε να χαρίσει γέλιο στους 650.000 θεατές, αλλά και να τους ευαισθητοποιήσει απέναντι στα δικαιώματα των ζώων, προσκαλώντας τους να προσφέρουν χρήματα στην οργάνωση SPANA (Society for the Protection of Animals) για την προστασία των ζώων. 
Ο 35χρονος αστυνομικός μιλώντας στον βρετανικό Τύπο, εκδήλωσε την επιθυμία να σπάσει το ρεκόρ του αγώνα με κοστούμια, το οποίο είναι επτά ώρες και 47 λεπτά, όμως κάτι τέτοιο φάνταζε αδύνατο καθώς το κοστούμι του ζύγιζε 17 κιλά.

«Ξέρω ότι δε θα μπορέσω να κάνω πολλά, παρά μόνο να περπατήσω, φορώντας το βαρύ αυτό κοστούμι, επομένως είναι μια πραγματική άσκηση αντοχής. Ο κόσμος πιστεύει ότι είμαι τρελός που το κάνω, αλλά δεν είναι τίποτα αυτό σε σχέση με τα τόσα ζώα που αναγκάζονται να περπατήσουν για χιλιόμετρα κάθε μέρα σε όλη τους τη ζωή», δήλωσε λίγο πριν ξεκινήσει την προσπάθειά του ο Γκέλντερ. 



Σημειώνεται ότι πριν την έναρξη του αγώνα, που διεξήχθη με αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τηρήθηκε σιγή 30 δευτερολέπτων στη μνήμη των θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης στον πρόσφατο μαραθώνιο της Βοστόνης, όπου έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα και τραυματίστηκαν δεκάδες.

Επίσης, πολλοί από τους 36.000 αθλητές που συμμετείχαν, φορούσαν μαύρη κορδέλα στο στήθος τους, σε ένδειξη πένθους.

Ο Αιθίοπας Τσεγκάγιε Κεμπέντε ήταν ο νικητής στον φετινό μαραθώνιο του Λονδίνου, με χρόνο 2:06.04. Στις γυναίκες πρώτευσε με χρόνο 2:20:15 η Πρίσκα Τζέπτου από την Κένυα.

______________________
Πηγές: www.protothema.gr στις 21.4.2013, 

http://www.cytoday.eu ,
https://plus.google.com/photos






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου