17 Απριλίου 2013

Περίεργα: Ταξίδι χωρίς επιστροφή για τον πλανήτη Άρη

Μοιάζει με πρωταπριλιάτικο αστείο. Και όμως, εισιτήριο χωρίς επιστροφή για τον πλανήτη Άρη προσφέρει η ολλανδική εταιρεία Mars One, που σχεδιάζει να δημιουργήσει αποικία στον Κόκκινο Πλανήτη το 2023, ανέφερε την Τετάρτη το BBC, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στο "tanea.gr".

Χιλιάδες είναι οι ενδιαφερόμενοι που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή αλλά οι επιστήμονες που επιβλέπουν το πρότζεκτ θα επιλέξουν μόνον μερικούς από αυτούς (αρχικά 4) μέσα από μία διαδικασία που θα θυμίζει… ριάλιτι σόου στην τηλεόραση.

Ο ιδανικός υποψήφιος θα πρέπει να τους πείσει ότι είναι αποφασισμένος να ζήσει μακριά από τη Γη, να είναι συνεργάσιμος, να έχει προσαρμοστικότητα και καλή φυσική κατάσταση.

Κατά τη διάρκεια του διαστημικού ταξιδιού, σύμφωνα με δηλώσεις του συνιδρυτή της Mars One Μπας Λανσντόρπ, οι συμμετέχοντες θα χάσουν οστική και μυική μάζα ενώ θα τους είναι σχεδόν αδύνατον να προσαρμοστούν ξανά στις συνθήκες βαρύτητας που επικρατούν στη Γη.

Οι μελλοντικοί «κάτοικοι» του πλανήτη Άρη θα εκπαιδευτούν για να επιβιώσουν στο νέο τους «σπίτι».
Με τη χρήση της τεχνολογίας η ομάδα «Mars One» θα τους παρέχει τα βασικά αγαθά και τις υπηρεσίες που απαιτούνται για να προσαρμοστούν γρήγορα στις νέες συνθήκες: ηλιακά πάνελ, μηχανές άντλησης νερού από το έδαφος και ειδικό λίπασμα για να καλλιεργούν λαχανικά κ.ά. 

Η Mars One υποστηρίζει ότι το σχέδιο αυτό είναι καλά προετοιμασμένο και πραγματοποιήσιμο παρά τις αμφιβολίες που διατυπώνουν πολλοί επιστήμονες.

Ταξίδια στην αποικία στον Άρη θα πραγματοποιούνται κάθε δύο χρόνια, έχει ανακοινώσει η Mars One.

_________________ 

Πηγή: http://www.tanea.gr 
Video: http://www.youtube.com/watch?v=6QoEEGySGm4 






yle="text-align: center;">

2 σχόλια: