20 Απριλίου 2013

"Ο πλούτος των Γερμανών εμφανίζεται μικρότερος από ότι είναι", δηλώνει η Μέρκελ

«Καθαρά στατιστικά, χώρες όπως η Ισπανία, η Κύπρος ή η Ελλάδα είναι ανά νοικοκυριό πλουσιότερες από εμάς. Αλλά, προσοχή! Η στατιστική είναι παραμορφωμένη», δηλώνει η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην γνωστή έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας Ευρώπης.

«Σε αυτές τις χώρες είναι πολύ περισσότεροι οι ιδιοκτήτες κατοικιών και διαμερισμάτων, κυρίως ως μέσο εξασφάλισης των γηρατειών τους. Στη Γερμανία υπάρχει ισχυρό νομικό και συνταξιοδοτικό σύστημα. Οι υψηλές αποδοχές των Γερμανών στη σύνταξη δεν περιλαμβάνονται ωστόσο στη στατιστική για την περιουσία, ούτε η ιδιοκτησία ακινήτων των Γερμανών στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα ο πλούτος να εμφανίζεται μικρότερος από ό,τι είναι», υπογραμμίζει η κ. Μέρκελ, στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής της στην εφημερίδα Bild, το οποίο δημοσιεύθηκε χθες.

Αναφερόμενη η καγκελάριος της Γερμανίας στις χώρες της Νότιας Ευρώπης, επισημαίνει ότι έχουν, «είτε λιγότερο είτε περισσότερο, ξεκινήσει τις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες προκειμένου να μπουν σε σταθερό δρόμο» και αναγνωρίζει ότι «αυτές οι μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνουν οδυνηρές περικοπές -είναι γεγονός- και πολλοί άνθρωποι υποφέρουν».

Διευκρινίζει ωστόσο ότι «κάθε χώρα μπορεί μακροπρόθεσμα να επιβιώσει μόνο με τα δικά της μέσα και κάθε χώρα χρειάζεται μια ανταγωνιστική οικονομία, μια βιομηχανική βάση, μικρή ή μεγάλη και πρέπει να είναι σαφές προς όλους ότι δεν υπάρχει πια ευημερία με "βερεσέ"».

Αναδεικνύει μάλιστα τη Γερμανία ως παράδειγμα χώρας, η οποία πριν από δέκα χρόνια θεωρείτο «ο μεγάλος ασθενής της Ευρώπης» και σήμερα αποτελεί απόδειξη αποτελεσματικότητας των μεταρρυθμίσεων.

_________________
Πηγή: http://www.ethnos.gr στις 19.4.2013






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου