22 Απριλίου 2013

Ημέρα της Γης: 22 Απριλίου, η Google την τιμά με ένα παιχνίδι

Η Ημέρα της Γης γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1970, στις 22 Απριλίου, με στόχο την κινητοποίηση ανθρώπων, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών, για ένα καθαρό πλανήτη.

Η έμπνευση του θεσμού αποδίδεται στον ακτιβιστή Τζον Μακ Κόνελ το 1969 σε ένα Συνέδριο της UNESCO στο Σαν Φρανσίσκο. Εκδηλώσεις έλαβαν χώρα για πρώτη φορά στο Σαν Φρανσίσκο και άλλες πόλεις στις 21 Μαρτίου 1970, ημέρα της εαρινής ισημερίας στο Βόρειο Ημισφαίριο.

Η Ημέρα της Γης εορτάζεται πλέον σε περισσότερες από 175 χώρες κάθε χρόνο με εκδηλώσεις που αποσκοπούν την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα.
Συντονίζεται παγκοσμίως από το Δίκτυο Ημέρας της Γης (Earth Day Network).
To 2009, τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν τις 22 Απριλίου ως «Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης».

Ειδικότερα η Google τιμά σήμερα τη Διεθνή Ημέρα της Γης με ένα παιχνίδι, με ένα ιδιαίτερο διαδραστικό doodle, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου στην προστασία του πλανήτη.

Το doodle αναπαριστά ένα λιβάδι, δίνοντας τη δυνατότητα στο χρήστη να «παίζει» με τις εποχές, τις αλλαγές ημέρας και νύχτας, καθώς και τον καιρό. Πατώντας τα σύννεφα η Άνοιξη γίνεται φθινόπωρο και βρέχει, με έναν κλίκ στα λουλούδια φεύγουν τα πέταλά τους, ενώ πατώντας τον ήλιο αλλάζει η μέρα και γίνεται νύχτα. Ακόμη, με ένα κλικ πάνω στις σπηλιές ο χρήστης θα δει να ξεπροβάλλουν δύο αρκούδες.

________________
Πηγή: http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου