28 Απριλίου 2013

Ορκίστηκε η κυβέρνηση Λέτα στην Ιταλία

Η νέα κυβέρνηση στην Ιταλία, του Ενρίκο Λέτα, ορκίστηκε σήμερα Κυριακή στις 11.30, ενώπιον του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Αποτελείται από Είκοσι συνολικά υπουργούς και ένα υφυπουργό (παρά την προεδρία της Δημοκρατίας). Από τους υπουργούς της κυβέρνησης, 7 είναι της κεντροαριστεράς (Δημοκρατικό Κόμμα), 6 της κεντροδεξιάς (Λαός της Ελευθερίας του Μπερλουσκόνι), 3 της κεντρώας συμμαχίας του Μόντι και οι υπόλοιποι τεχνοκράτες.

«Ορκίζομαι ότι θα είμαι πιστός στην αβασίλευτη Δημοκρατία, ότι θα εφαρμόζω πιστά τους νόμους και το Σύνταγμά της και ότι θα ασκώ τα καθήκοντά μου, προς το αποκλειστικό συμφέρον του Έθνους», ήταν η επίσημη δήλωση που πρόφερε ο κάθε υπουργός.

Σαν «μια κυβέρνηση με πολλές γυναίκες, με γνώμονα τη γνώση και την ανανέωση» χαρακτήρισε τη νέα του κυβερνητική ομάδα ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέττα.

«Πολλά μέλη της νέας κυβέρνησης μετέβησαν στο προεδρικό μέγαρο "Κυρηνάλιο", με τα πόδια ή με ταξί, χωρίς επισημότητες. Ένα ξεκάθαρο μήνυμα ανανέωσης», υπογραμμίζουν πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Από τους πιο γνωστούς νέους υπουργούς, η Έμμα Μπονίνο υπουργός Εξωτερικών, η 'Αννα Μαρία Καντσελιέρι υπουργός Δικαιοσύνης, ο Φαμπρίτσιο Σακομάνι υπουργός Οικονομικών.

Αύριο το μεσημέρι η κυβέρνηση Λέτα πρόκειται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την βουλή και την Τρίτη από την γερουσία.

Εν τω μεταξύ, συνελήφθη ο δράστης που πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο καραμπινέρους έξω από κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης Παλάτσο Κίτζι, ενώ ήταν σε εξέλιξη η ορκωμοσία της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα. «Ο άνδρας που άνοιξε πυρ είναι 48 ετών, λέγεται Λουίτζι Πρέτε, κατάγεται από την Καλαβρία και υποφέρει από ψυχολογικά προβλήματα», μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Οι τραυματίες, ο ένας εκ των οποίων είναι πιο σοβαρά, διακομίστηκαν στα νοσοκομεία.

_______________
Πηγές:
http://www.ethnos.gr
http://www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου